Milieubewust huis kopen

Ben jij voornemens om een huis te gaan kopen, dan komt er natuurlijk een hele hoop op je af. Vooral wanneer het de eerste woning is, is het extra spannend en weet je misschien nog niet direct waar je allemaal op zou moeten letten. Om je hierin te helpen, hebben we een aantal praktische tips voor je. Want vooral in de huidige tijd waarin duurzaamheid steeds belangrijker wordt, is het ook aan te raden om hier tijdens je zoektocht naar een woning rekening mee te houden. Je kunt namelijk wel een goedkoop huis kopen, maar wanneer deze niet is voorzien van de juiste duurzame voorzieningen, ben je onderaan de streep misschien nog wel meer kwijt, dan wanneer je hier al bij de koop van een woning rekening mee houdt.

Het energielabel

Wanneer je via makelaardij geleen op huizenjacht gaat, kun je natuurlijk je wensenlijstje doorgeven. Hierbij is het aan te raden om kritisch te kijken naar het energielabel van de woning. Dit zegt namelijk iets over de zuinigheid van de woning als we gaan kijken naar het verbruik van energie. Je kunt je namelijk wel voorstellen dat een huis dat slecht is geïsoleerd en veel meer energie verbruikt, een stuk minder interessant is om te kopen, dan een woning die is voorzien van isolatie, dubbel glas en ook nog eens zonnepanelen. Het kan namelijk zomaar zijn dat het je maandelijks flink wat geld kan besparen.

Welke mogelijkheden zijn er

Als je een huis gaat kopen, is het verstandig om niet alleen te kijken naar het huis zoals het er nu staat, maar ook naar de mogelijkheden die het huis te bieden heeft. Je kunt namelijk wel kiezen voor een goedkopere woning, maar wanneer je hier nog vanalles aan moet doen om het energielabel op te kunnen krikken, is het misschien wel verstandiger om naar een ander huis te gaan kijken. Het kan heel goed zijn dat je niet eens direct zonnepanelen kunt laten plaatsen, omdat het dak niet in goede conditie is. Zo heb je dus niet alleen kosten voor het laten plaatsen van panelen, maar ook voor het laten renoveren van het dak. Let hier dus goed op en kijk verder dan alleen de huidige staat van het huis.