Tips voor het verduurzamen van je woning

Duurzaamheid is natuurlijk een steeds belangrijker thema. Niet alleen bij het bouwen van huizen, maar ook bedrijfspanden en andere grote bouwwerken. Het is daarom dus ook aan te raden om als in het voortraject van een dergelijk project een adviseur in te schakelen die je hierin kan ondersteunen. Zo vind je bij bijvoorbeeld Omgevingsdienst Nederland verschillende specialisten die je kunnen voorzien van allerlei passende adviezen aangaande bouw, milieu, maar ook energie en verduurzamen van een bestaand pand. Lijkt jouw dit wel wat, dan is het mogelijk om te reageren op een vacature omgevingsdienst. Heb je iemand nodig die je kan adviseren, dan is één telefoontje vaak genoeg om even te kunnen sparren over het een en ander. Wil je alvast wat tips voor het verduurzamen van je woning? Dan hebben wij er een aantal voor je!

Kies voor zonnepanelen

Wanneer we het hebben over het verduurzamen van onze woning, dan is bij de meesten het eerste wat in ze opkomt, het laten plaatsen van zonnepanelen. Het grote voordeel hieraan is, is dat ze ook bij weinig tot geen zonlicht hun werk doen en dus energie opwekken voor je. Op het moment dat je ervoor zorgt dat je voldoende panelen laat plaatsen, kun je er zelfs voor zorgen dat je het volledige verbruik van stroom helemaal zelf kunt opwekken. Niet alleen draag je op deze manier je steentje bij aan een beter en ook schoner milieu, maar bespaar je ook flink op je energierekening.

Isoleren van je huis

Je kunt je huis op verschillende manieren laten isoleren. Waar veel mensen denken bij het isoleren van hun woning aan spouwmuurisolatie, kan de kou ook door de vloer je woning binnenkomen. Het is daarom dus ook aan te raden om niet direct voor een bepaalde isolatievorm te kiezen, maar eerst een specialist langs te laten komen die kan doormeten waar nu eigenlijk de meeste warmte verloren gaat. In de ideale wereld is het aan te raden om je dak, vloer en ook muren te laten isoleren. Maar omdat dit kostentechnisch natuurlijk een flinke som geld is, is het verstandiger dit stapsgewijs uit te laten voeren.