Frank Energie review

5,0 van 5 sterren (gebaseerd op 1 review)
Uitstekend100%
Heel goed0%
Gemiddeld0%
Slecht0%
Verschrikkelijk0%

Ontmoet Frank Energie

Ben jij op zoek naar een energieleverancier die niet alleen voordelig is, maar het ook probeert leuk te maken voor haar klanten? Dan ben je bij Frank Energie aan het juiste adres. Mede doordat Frank Energie ervoor kiest de marges zo laag als mogelijk te houden, kunnen ze ontzettende scherpe tarieven aanbieden. Niet alleen zijn ze voordelig, maar ook leveren ze groene stroom. Kortom, een absolute aanrader. Toch kunnen we ook begrijpen dat je wellicht nog wat vraagtekens hebt. Want laten we eerlijk zijn, het is niet direct de bekendste energieleverancier welke we kennen. Toch is dat juist vaak een voordeel gezien het feit ze minder ‘overhead’ hebben en dus voordeliger kunnen aanbieden. In deze Frank Energie review vertellen we je alles over de ervaringen bij Frank Energie.

Kosten

 • Maandelijkse voorschot factuur
 • €7.00 vaste kosten per maand
 • €0.0212 opslag per kWh

Salderen

 • Jaarlijks salderen
 • Opwek vs. verbruik jaarlijks verrekenen

Features

 • Slimme app
 • Slim laden
 • Klantgericht
 • Duurzaamheid

Volledig uit Nederland opgewekte groene stroom

Wanneer je kiest voor Frank Energie, dan krijg je volledig uit Nederland opgewekte groene stroom. Deze stroom is afkomstig uit Nederlandse wind- en zonneparken. Daarnaast ontvang je van Frank Energie met enige regelmaat praktische tips voor het verminderen van je energieverbruik.

Dynamische prijzen

Deze Frank Energie review zou natuurlijk niet compleet zijn als we niet dieper in zouden gaan op de prijsbepaling van Frank Energie. Zo hanteren ze bij Frank Energie dynamische prijzen. Dat wil zeggen dat je als consument te allen tijde de inkoopprijs betaald, waardoor je dus bij een prijsdaling direct meeprofiteren. Uiteraard geldt dit andersom ook, waardoor je bij een prijsstijging ook direct meer zult moeten gaan betalen. Het grote voordeel daaraan is dat je dus nooit teveel betaald en exact betaald wat de prijs op dat moment is.

Kosten

Bij Frank Energie betaal je €7.00 aan vaste abonnementskosten per maand en een opslag per kWh van €0.0201. De facturering bij Frank Energie gebeurt iets anders dan bij andere aanbieders. Je betaald een maandelijks voorschot, maar deze is gebaseerd op het gebruik van de maand daarvoor. Zo heb je iedere maand wel een ander factuurbedrag, waardoor je in de zomer wat minder betaald en in de winter wat meer – omdat we in de zomer simpelweg minder gas & stroom gebruiken dan in de winter.

De voornaamste reden waarom je zou moeten kiezen voor Frank Energie, is omdat ze een lage prijs hanteren voor gas en licht vanuit de dagelijkse dynamische energieprijzen voor stroom en gas. Daarnaast word je bij Frank Energie beloont voor het verbruik van minder energie. Ze staan namelijk voor een 100% groen Nederland en willen dit natuurlijk extra kracht bijzetten door de consument te belonen voor goed gedrag.

Salderen

Bij Frank Energie wordt er jaarlijks gesaldeerd op je zonnepanelen maar met dynamische tarieven. Er wordt gekeken hoeveel kWh je per jaar hebt gebruikt en tegen welk gemiddeld kWh tarief versus hoeveel kWh je per jaar hebt opgewekt en tegen welk gemiddeld kWh tarief. Het verbruik en de kosten worden tegen elkaar weggestreept, waardoor er een salderingssaldo ontstaat.

Features van Frank Energie

 1. Klantgerichtheid: Frank Energie heeft een sterke focus op klantgerichtheid en streeft naar een uitstekende klantenservice. Ze bieden persoonlijke ondersteuning en begeleiding aan hun klanten en streven naar snelle en effectieve oplossingen voor eventuele vragen of problemen.
 2. Duurzaamheid: Frank Energie zet zich actief in voor een duurzame energietoekomst. Ze leveren groene stroom die afkomstig is van hernieuwbare energiebronnen, zoals wind- en zonne-energie. Door te kiezen voor Frank Energie dragen klanten bij aan de vermindering van CO2-uitstoot en het bevorderen van duurzame energieopwekking.
 3. Transparantie: Frank Energie hecht veel waarde aan transparantie en duidelijkheid naar hun klanten toe. Ze communiceren openlijk over hun energieprijzen, contractvoorwaarden en facturatieprocessen. Klanten kunnen gemakkelijk inzicht krijgen in hun energieverbruik en kosten, wat hen helpt om bewuste keuzes te maken en eventuele besparingen te realiseren.
 4. Flexibiliteit: Frank Energie biedt flexibele energiecontracten die aansluiten bij de behoeften van hun klanten. Ze hebben verschillende contractopties, variërend van korte tot langere contractduur, zodat klanten kunnen kiezen wat het beste bij hen past. Deze flexibiliteit maakt het voor klanten mogelijk om hun energiecontract aan te passen aan veranderende omstandigheden of persoonlijke voorkeuren.
 5. Digitale oplossingen: Frank Energie maakt gebruik van moderne digitale oplossingen om het beheer van energiezaken voor klanten gemakkelijker te maken via de slimme app en bijvoorbeeld slim laden voor je elektrische auto. Ze bieden online platforms en tools waarmee klanten hun energieverbruik kunnen monitoren, facturen kunnen bekijken en betalingen kunnen regelen. Dit draagt bij aan het gemak en de efficiëntie van het energiebeheer.
⚡️ Bekijk het scherpe aanbod van van Frank Energie! ⚡️

Reviews van Energieprijzengids.nl bezoekers

5,0 van 5 sterren (gebaseerd op 1 review)

Gas en energie tegen inkoopprijs

december 9, 2022

Perfect dat je kunt sturen op je gebruik doordat je de inkoopprijs van gas & energie betaald. Via de app is alles goed inzichtelijk en ben ik vele malen goedkoper uit dan een variabel contract bij de bekende energiereuzen.

Wouter

Geef zelf een review