Budget energie review

5,0 van 5 sterren (op basis van 2 reviews)
Uitstekend100%
Heel goed0%
Gemiddeld0%
Slecht0%
Verschrikkelijk0%

Budget Energie dynamisch contract

Ga je voor gemak, dan ga je voor Budget energie. In deze Budget energie review bespreken we alles wat jij moet weten over deze energieleverancier. Ze zijn namelijk niet alleen één van de goedkoopste aanbieders als het gaat om gas en licht, maar hebben ook tal van andere voordelen. Om je een idee te geven wat Budget energie allemaal voor jou kan betekenen en nog belangrijker, waar ze voor staan. Hebben we speciaal voor jou een uitgebreide Budget energie review geschreven, waarin al deze punten aan bod komen. Doe er dus je voordeel mee.

Sinds 2023 kun je bij Budget Energie ook terecht voor een dynamisch energiecontract. Daar zijn we bij Energieprijzengids.nl fan van, dus in deze review zullen we zoveel mogelijk inzoomen op de dynamische energieprijzen van Budget Energie.

Kosten

  • Maandelijkse voorschot factuur
  • €5.99 vaste kosten per maand
  • €0.0174 opslag per kWh

Salderen

  • Jaarlijks salderen
  • Opwek vs. verbruik jaarlijks verrekenen

Features

  • Combineren met TV & mobiel
  • Budget thuis app

100% groen

Budget energie is een absolute prijsvechter. Met de oprichting in 2011 zijn ze met stip de jongste speler op deze markt. Ondanks dat leveren ze inmiddels al enkele jaren gas en groene stroom. Dit doen ze zowel particulier als zakelijk. Het grote voordeel wat je hebt bij Budget energie, is dat je onbeperkt energie mag terugleveren. Dit zorgt ervoor dat je niet alleen je eigen stroom perfect kunt dekken, maar er dus ook nog eens een vergoeding voor krijgt wanneer je extra stroom teruglevert.

Kosten

In deze Budget energie review mogen de tarieven natuurlijk niet ontbreken. Bij Budget Energie kun je kiezen voor een dynamisch contract, vast contract of een variabel contract. Bij een dynamisch energieprijzen contract worden de tarieven namelijk ieder uur bepaald. Dit kan een voordeel zijn, maar natuurlijk ook een flink nadeel zijn. Wanneer de prijzen dan dalen, heb je bij een dynamisch contract direct voordeel en kun je hier je verbruik op afstemmen. Wil je liever meer zekerheid, dan is een vast of variabel contract een betere optie voor jou.

Bij een dynamisch energiecontract heb je bij Budget Energie de laagste prijzen op de dynamische energiemarkt. Je betaalt €5.95 per maand abonnementskosten en slechts €0.0174 opslag per kWh. Bekijk hier het vergelijk van alle leveranciers.

Salderen

Het salderen bij Budget Energie met een dynamisch energiecontract gebeurt jaarlijks. Dat betekent dat al je opgewekte stroom met je zonnepanelen mag worden weggestreept tegen het jaarlijkse gebruikte stroom. Bij dynamische energieprijzen is er echter een extra component, namelijk de gemiddelde kWh prijs die je over het gehele jaar hebt gebruikt. Anders dan bij een vast energiecontract kan de gebruikte kWh prijs of juist de opgewekte kWh prijs lager of hoger zijn en niet gelijk aan elkaar zijn.

Features van Budget Energie

Met de app ‘budget thuis’ kun je eenvoudig realtime zien wat je verbruik is. Op deze manier kun je dus exact bepalen wat voor jou aan de hand van de energietarieven handig is om te doen. Het namelijk heel goed zijn, dat het wijsheid is om bijvoorbeeld je auto ‘s avonds aan de lader te doen, die ‘s nachts te doen als de tarieven dan gunstiger zijn. Aan de hand van de app kun je dus enigszins sturen op je energieverbruik hoe handig is dat?


Reviews van Energieprijzengids.nl bezoekers

5,0 van 5 sterren (op basis van 2 reviews)

gemakkelijk en voordelig

januari 4, 2023

bijna 2 euro minder voor een kuub gas dan bij Eneco.

zegt meer dan genoeg.

Bart

Alles in 1 is top

december 9, 2022

Vooral erg prettig dat je energie, gas maar ook tv (en zelfs mobiel) kunt combineren bij 1 aanbieder. Energieprijs is niet de laagste, maar zeker ook niet de hoogste. Meer dan tevreden!

Leon

Geef zelf een review