ANWB Energie review

4,7 van 5 sterren (op basis van 3 reviews)
Uitstekend67%
Heel goed33%
Gemiddeld0%
Slecht0%
Verschrikkelijk0%

Maak kennis met ANWB Energie

Ben jij op dit moment op zoek naar een nieuwe energieleverancier? Dan ben je bij de ANWB op de juiste plek. Het grote voordeel aan de ANWB is, dat je betaald wat je ook daadwerkelijk hoort te betalen. Nu zal je vast denken; ‘dat is toch heel normaal?’ Dat hoort het inderdaad ook te zijn. Toch is dit in de praktijk niet altijd het geval. Gezien het feit je natuurlijk een vast contract afsluit vaak voor 1 of 3 jaar of een variabel contract per maand, betaal je maandelijks een vaste prijs voor je gas en licht. Wanneer de prijs daalt, profiteer je hier niet van, maar wanneer de prijs stijgt betaal je ook niet meer. In de basis best fair. Toch zien we dat steeds meer mensen de keuze maken om niet vast te willen zitten aan een langdurig contract of een variabel contract waarbij de prijzen alleen maar stijgen. Dit is nu juist waarom je bij de ANWB op de juiste plek bent. In deze ANWB energie review vertellen we je er alles over.

Kosten

  • Maandelijks voorschot factuur
  • €7.00 vaste kosten per maand
  • €0.0413 opslag per kWh

Salderen

  • Jaarlijks salderen
  • Opwek vs. verbruik jaarlijks verrekenen

Features

  • Onderdeel van ANWB
  • Goede klantenservice

Kosten

De kosten bij ANWB Energie bestaan uit maandelijkse vaste kosten van €7.00 en een opslag per kwh van €0.0413. Die laatste opslag is het dubbele ten opzichte van concurrenten als Zonneplan Energie en Tibber. Bij een gemiddeld verbruik van 3.000kWh per jaar scheelt dat €60 per jaar, oftewel €5 per maand. Dat valt relatief mee, maar het is wel duurder. Verbruik je nog meer, dan wordt het kostenverschil nog hoger.

Daarnaast betaal je een maandelijks voorschot, waarbij je iedere maand dus hetzelfde factuurbedrag betaald. Dat heeft als voordeel dat je geen wisselingen hebt in kosten, maar als nadeel dat je een jaarlijkse afrekening krijgt waarbij je wellicht nog moet bijbetalen.

Salderen

Het salderen bij ANWB Energie gebeurt gelijk aan alle andere dynamische energieleveranciers.

Features van ANWB Energie

Je hebt geen vast contract

Het voornaamste voordeel welke je geniet bij ANWB energie, is dat je niet vastzit aan een langdurig contract. Zo heb je de vrijheid om je contract maandelijks op te zeggen. Houd er echter wel rekening mee, dat wanneer je dit doet, je wel degelijk een eindafrekening ontvangt over deze periode. Dus wanneer jij je voorschot bewust een stuk lager hebt, moet je er natuurlijk niet raar van staan te kijken dat je nog een flinke rekening krijgt. Ondanks dat, blijft ANWB energie één van de goedkopere aanbieders op het gebied van energie. Wil jij weten waarom? Lees dan snel deze ANWB energie review verder.

Je koopt energie in tegen de dagprijs

Het grootste voordeel van ANWB energie, is dat er wordt gewerkt met dynamische prijzen. Dat wil zeggen dat je nooit meer betaald dan dat de daadwerkelijk waarde is van gas en elektra op dat moment. Zo weet je dus extra per uur wat je kwijt bent aan zowel gas als stroom en kun je op basis van deze informatie via de app eenvoudig plannen wanneer jij het beste gebruik kunt maken van beide. Zo weet je zeker dat je altijd de juiste prijs betaald en hoef je niet bang te zijn dat je vastzit aan een langdurig contract.

Bij stroom energie is de prijs dus per uur bekend. Bij gas koop je de prijs in per dag. Je betaald per maand een vastrecht aan ANWB om stroom en gas af te nemen. Dat is €6 voor stroom en €6 voor gas per maand.

Ter vergelijking: bij Tibber betaal je €3.95 voor stroom en bij Frank Energie €5 voor stroom en €5 voor gas per maand.

ANWB ervaringen

De eerste ervaringen met ANWB energie zijn positief. ANWB is natuurlijk een aansprekende naam die iedereen kent. ANWB biedt in principe hetzelfde aan als Frank Energie en NextEnergy. Deze aanbieders bieden een dynamisch contract. Hierbij betaal je per uur een verschillende prijs voor je stroom. Je kunt daarmee dus je verbruik aanpassen. Weet je dat de stroom om 14:00 het goedkoopste is? Zet dan de vaatwasser, wasmachine en droger aan bijvoorbeeld!

⚡️ Nog goedkoper dan ANWB energie? Profiteer direct bij Nextenergy van de laagste prijs! ⚡️

Reviews van Energieprijzengids.nl bezoekers

4,7 van 5 sterren (op basis van 3 reviews)

ANWB en salderen

april 18, 2023

Niet geheel onbelangrijk is dat de ANWB ook eigenaren van zonnepanelen , aan het eind van het jaar de terug geleverde stroom 1op1 saldeert. Iets dat niet alle aanbieders van dynamische energie doen aldus het programma RADAR!

Fred

Prima betrouwbaar alternatief

december 30, 2022

Na 38 jaar trouwe klant bij Eneco kregen we bericht dat door het inkoop beleid de gas prijs 3.40 per kuub werd en E

Gemiddeld 80 euro cent en dat weer voor minimaal een maand of twee .

Meedenken kunnen ze daar niet al ben je een trouwe klant ze gaan voor de hoofdprijs .

Via een tip van een collega naar good old ANWB en de ervaringen zijn zeer positief .

Besparing minimaal 35 to 45 procent .

Dag Eneco .

Luuk

Prettige aanbieder

november 1, 2022

Prima aanbieder maar niet de allergoedkoopste voor dynamische prijzen. Toch voor ANWB gekozen omdat we al jaren klant zijn van de ANWB voor verzekeringen en pechhulp, dat geeft toch vertrouwen.

Henk

Geef zelf een review