Energie besparen met isolatie

Energie besparen dat willen we toch allemaal? Op de allereerste plaats natuurlijk omdat het ons maandelijks al snel tot wel enkele tientjes in onze portemonnee kan schelen en daarnaast omdat het een stuk beter is voor het milieu. Tijd voor actie dus! Wist je namelijk dat je je woning op verschillende manieren kunt isoleren en op deze manier bij kunt dragen aan een schoner milieu en dus ook een flink lagere energierekening? Zo kun je je dak, vloer en natuurlijk ook muren isoleren. Waar het isoleren van de muren bij velen de eerste keuze is, is ook de vloer en het dak een belangrijke om een kritisch naar te kijken. Helemaal in de wintermaanden, wanneer de thermostaat bij de meeste Nederlandse huishoudens de 20 graden of hoger aantikt, is een goed geïsoleerd dak geen overbodige luxe. Daar waar de warmte natuurlijk naar boven stijgt, kan dit ervoor zorgen dat je serieus geld kunt besparen iedere maand.

Spouwmuur isolatie

Het isoleren van je woning is een effectieve manier om direct flink te kunnen besparen op je energierekening. Hierbij is het wel belangrijk ervoor te zorgen dat er voor de rest geen ‘koudebruggen’ aanwezig zijn in de woning. Stel dat je je spouwmuren laat isoleren, maar je enkel glas hebt, dan is het effect natuurlijk nihil. Zorg er daarom dus ook voor dat je naast het isoleren van je muren, ook de ramen goed controleert om te kijken of daar ook nog ‘winst’ te behalen valt. Spouwmuurisolatie is één van de meest populaire en effectieve methoden om je huis te isoleren. Een spouwmuur bestaat uit twee muren met een open ruimte ertussen, de ‘spouw’. Door deze spouw te vullen met isolatiemateriaal, zoals glaswol, steenwol, EPS of PUR-schuim, kan warmteverlies worden verminderd. Bij Goedkoopisolatiemateriaal.nl zijn ze hier als geen ander in gespecialiseerd en kunnen ze je voorzien van een passend advies en deze uiteindelijk natuurlijk ook voor je tot uitvoering brengen.

Vloerisolatie

Naast spouwmuur- en ook dakisolatie, zijn ook de vloeren perfect om ervoor te zorgen dat de warmte het huis niet zomaar verlaat. De vloer op de benedenverdieping staat namelijk in rechtstreekse verbinding met de koude- en ook vaak vochtige grond. Door deze te isoleren, voorkom je dat de kou uit de grond kan optrekken, waardoor de warmte langer binnen blijft. Het isoleren van de vloer is mede afhankelijk van het type vloer en ook de ruimte onder de vloer. Heb je namelijk geen kruipruimte, dan zal er een andere techniek moeten worden toegepast, dan wanneer je dit wel hebt.