Hoe vaak moet een airco in huis worden bijgevuld?

Steeds meer mensen kiezen ervoor om een airco in huis te laten plaatsen. Vooral met de steeds warmere zomers, is het natuurlijk wel fijn dat je je huis lekker kunt koelen tijdens deze warme dagen. Toch kan het zo zijn dat je airco niet meer voldoende druk heeft, waardoor deze niet of niet goed meer functioneert. Niet heel fijn op het moment dat je op naar de weersverwachtingen kijkt en ziet dat het kwik de komende dag niet onder de 30 graden komt. Maar hoe vaak moet je een airco nu eigenlijk laten bijvullen thuis en wat zijn de kosten hiervan?

Hoe vaak laat je een airco bijvullen?

Wanneer jij een paar jaar geleden een airco hebt laten plaatsen om je huis tijdens de warme dagen te kunnen laten koelen, dan is het belangrijk om je airco regelmatig te laten onderhouden. Bij dit onderhoud is ook je airco bijvullen thuis van belang. Dit zorgt er namelijk voor dat de druk op de airco goed blijft, waardoor hij blijft werken zoals dit zou moeten. Wanneer de druk te laag is, heeft het apparaat namelijk niet voldoende kracht en zal je merken dat de ruimte een stuk minder goed kan worden gekoeld. Zorg er daarom dus ook voor dat je minimaal één keer per jaar even iemand naar je airco laat kijken. Wanneer je dit niet doet, kan het zelf zo zijn dat je airco onherstelbaar beschadigd raakt.

Ook interessant:   Zo maak je jouw CV ketel zuiniger

De kosten voor het onderhouden van je airco

Net als dat we onze CV-ketel periodiek moeten laten onderhouden, geldt dit voor een airco ook. Toch zien we vaak dat dit niet al te serieus wordt genomen en het vaak pas wordt gedaan nadat er een keer iets mee is geweest. Je kunt je namelijk wel voorstellen dat het bij 30 graden niet prettig is dat je airco niet werkt en bij -5 graden ook niet wanneer je CV-ketel besluit ermee te stoppen. De kosten voor het laten onderhouden van je airco liggen vaak ergens tussen de 50 en 100 euro. Je airco wordt dan schoongemaakt en bijgevuld. Zo hoef je niet bang te zijn dat jouw in de zomermaanden iets overkomt.