Energie zuinige airco’s

Wanneer jij tijdens de warme zomermaanden je huis wilt verkoelen, dan is de kans vrij groot dat je dit doet door gebruik te maken van een airco. Dit kan zijn een airco die in je huis is geplaatst, maar ook een mobiele airco zonder slang of met slang behoort tot de mogelijkheid. Omdat een airco nogal wat stroom verbruikt, is het verstandig om goed te kijken naar een energiezuinige airco, maar hoe vind je er zo’n één?

Waarom kiezen voor een airco

De voornaamste reden dat mensen kiezen voor het laten plaatsen van een airco of het aanschaffen van een mobiele airco, is natuurlijk om tijdens de warme zomermaanden het huis te kunnen verkoelen. Toch kan het ook zijn dat je de airco gebruikt voor het verwarmen van je huis. Vooral in de huidige tijd met de stijgende gasprijzen, is het natuurlijk ideaal om je huis op een andere manier te kunnen verwarmen. Vooral wanneer je ook beschikt over zonnepanelen, is het nagenoeg kosteloos en wek je dus ook je eigen stroom op.

Verschillende soorten airco’s

Wanneer je kiest voor een vaste airco, dan kan deze tot wel 1200 kWh per uur verbruiken. Met de huidige stroomprijs loopt dit voor een paar uur koelen al snel op tot wel enkele euro’s per dag. Nu lijkt dit misschien niet veel, maar wel wanneer we een ontzettende warme zomer hebben. Het is daarom dus ook belangrijk om niet alleen te kijken naar het verbruik van de airco, maar ook om er op een slimme manier mee om te gaan. Het is namelijk zonde om je airco overdag aan te zetten, terwijl er helemaal niemand thuis is. Vaak koelt een airco je huis al binnen enkele minuten, waardoor het dus onzin is om hem uren te laten blazen.

Ook interessant:   Waar is energie het duurste?

De zuinigste airco’s

De zuinigste airco’s van dit moment zijn de split airco’s. Deze airco’s werken namelijk op basis van een speciaal warmtepompsysteem. Dat wil zeggen dat de energie voor het grootste gedeelte uit de buitenlucht wordt gehaald, waardoor er een stuk minder stroom nodig is, dan bij bijvoorbeeld een mobiele airco.