Het verduurzamen van een appartement om het energielabel te verbeteren

Tegenwoordig wordt duurzaamheid steeds belangrijker. Dit geldt ook als het gaat om het verduurzamen van bijvoorbeeld een woning of bedrijfspand. Steeds meer mensen ondernemen stappen, zoals het plaatsen van zonnepanelen of het aanbrengen van isolatie, om hun huis te verduurzamen. Maar wat kun je doen om een appartement te verduurzamen? Hier vertellen wij je meer over in dit artikel. Benieuwd? Lees dan snel verder.

Verduurzamen voor een beter energielabel

Allereerst zorgt verduurzamen van een woning of bedrijfspand ervoor dat het energielabel wordt verbeterd. De energiezuinigheid van een woning of pand wordt namelijk aangegeven door middel van een energielabel. Dit label kan variëren van label A (zeer energiezuinig) tot label G (zeer onzuinig). Hoe beter het energielabel, hoe hoger de waarde van de woning of het pand wordt. Daarnaast zorgt een beter energielabel over het algemeen ook voor minder energiekosten.

Woon je in een appartement? Dan vraag je je misschien af wat je kunt doen om een beter energielabel te krijgen. Je hebt minder mogelijkheden dan bij een huis, maar nog steeds genoeg opties voor het verbeteren van het energielabel.

Isoleer waar mogelijk

Een appartement energiezuinig maken kan op verschillende manieren. Eén van de belangrijkste aspecten van een energiezuinige woning is goede isolatie. Controleer of de gevels, vloeren en het dak van je appartement goed geïsoleerd zijn. Als dit niet het geval is, overweeg dan om isolatiemateriaal aan te brengen. Dit kan het warmteverlies verminderen en je energieverbruik aanzienlijk verlagen.

Vervang ramen van enkel glas

Ramen van enkel glas kunnen een grote invloed hebben op het energieverbruik van jouw woning. Door ramen van enkel glas te vervangen door ramen van dubbel glas, draag je bij aan betere isolatie van jouw appartement en heb je minder last van warmteverlies. Op deze manier kun je besparen op energiekosten en kan het energielabel verbeterd worden.

Maak gebruik van energiezuinige verlichting

Bepaalde soorten verlichting, zoals gloei- en halogeenlampen, verbruiken over het algemeen veel energie. Ledlampen daarentegen, gebruiken een stuk minder energie. Overweeg daarom om lampen die veel energie verbruiken te vervangen door ledlampen. De kosten van ledlampen zijn hoger, maar deze verdien je uiteindelijk terug doordat je energiekosten lager zullen worden.

Energielabel aanvragen voor jouw appartement

Heb je nog geen energielabel voor jouw appartement? Of heb je verschillende stappen op het gebied van verduurzaming ondernomen en wil je weten of het label verbeterd is? Dan

kun je eenvoudig een energielabel aanvragen bij Label-UP. Daarnaast kun je bij dit bedrijf ook verduurzamingsadvies aanvragen. Ben je benieuwd hoe je jouw appartement kunt verduurzamen en vraag jij je af hoe je dit het best kunt aanpakken? De specialisten kunnen hier antwoord op geven.