Energiezuinig huurhuis

Voor mensen met een koopwoning zijn er talloze investeringen die men kan doen om hun huis energiezuinig te maken. Heb je een huurhuis, dan speelt wellicht het idee dat je overgelaten bent aan je huurbaas. Logischerwijs ga je zelf niet zonnepanelen, spouwmuur isolatie of andere grote investeringen doen aan de woning. Toch zal de gedachte ook bij jou spelen om te kijken wat er mogelijk is om je huurhuis energiezuiniger te maken. In deze blog gaan we je een aantal praktische tips geven, waarbij je met een kleine investering een groot resultaat kunt behalen.

Overweeg ook om te kijken of verhuizen een optie is! Of je nu wilt huren Amsterdam of elders in het land, ondanks de woningnood zijn er toch iedere dag weer huurhuizen die beschikbaar komen. Aangezien je al een woning hebt is er ook geen haast, maar kun je juist kijken of er een ander huurhuis beschikbaar komt die wellicht energiezuiniger is!

Slimme thermostaat installeren

Een van de grootste besparingen kun je door een slimme thermostaat te installeren. Ook al heb je een oudere woning met radiatoren en radiatorknoppen, ook die kun je slim maken door de radiatorknoppen te vervangen door instelbare. Het voordeel is dat je hiermee de thermostaat kunt gaan instellen op verwarmen als je thuis bent en lager zetten als je er niet bent. Zeker met een centrale thermostaat die niet instelbaar is kun je veel winst behalen. Vaak vergeet je deze ’s avonds lager te zetten, of wordt je in de ochtend wakker in een koud huis en duurt het eerst weer een half uur voordat het iets warmer is. De investering is ongeveer €100 – €200, maar verdient zich binnen 1 winter terug!

Radiatorfolie & tochtstrippen

Goedkopere opties zijn het plaatsen van radiatorfolie achter de radiator, waardoor de warmte niet de muur in verdwijnt maar terug de kamer in gekaatst wordt. Een investering van een paar tientjes, maar met gegarandeerd resultaat.

Voel je ergens koude lucht vandaan komen, probeer deze dan dicht te maken met bijvoorbeeld tochtstrippen of een tochtstopper die je voor de deur kunt leggen.