Elektriciteit besparen door dak te isoleren

Wil je elektriciteit besparen door het isoleren van je dak? Dat is een verstandige keuze! Er ontsnapt namelijk veel warme door het dak waardoor de elektriciteitskosten hoog kunnen oplopen. Benieuwd hoe je hier het beste op kunt besparen? Je leest het in dit artikel. 

Hoe elektriciteit besparen? 

Elektriciteit besparen kan op de volgende manieren:

  • Verbruik minder water
  • Vervang lampen voor LED verlichting
  • Isoleren van het dak
  • Voorkom sluipverbruik
  • Gebruik energiezuinige apparaten
  • Dicht spleten en kieren
  • Installeer een programmeerbare thermostaat
  • Warmtepomp installeren

Elektricien inschakelen

Hartstikke leuk al die manier om elektriciteit te besparen, maar wie voert deze projecten uit? In de meeste gevallen worden de werkzaamheden uitgevoerd door een erkende elektricien. Deze is bevoegd om met elektriciteit te werken en kan de elektra klus goed opleveren. We raden het af om zelf te beginnen aan het installeren van elektra. Dit neemt de nodige veiligheidsrisico’s met zich mee. 

Kosten elektricien

Heb je besloten een elektricien in te huren om elektriciteit te besparen? Dan wil je uiteraard weten wat dit je gaat kosten. Een erkende elektricien rekent gemiddeld een bedrag van rond de  €30,- per uur. Uiteraard verschilt de prijs per bedrijf dat je inhuurt. Benieuwd wat prijzen zijn voor het aanleggen van elektra per project? De kosten elektricien vind je hier een uitgebreid tarievenoverzicht. 

Ook interessant:   Flexibele en duurzame wasmachineverhuur met Homie

Dak isoleren

Het laten isoleren van je dak is een van de manieren om energie te besparen. Je dak laat namelijk veel warmte door waardoor de stookkosten hoog op kunnen lopen. Dit is niet alleen slecht voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. Schakel daarom een erkende dakdekker in en bespreek de mogelijkheden. Vaak is het isoleren van je dak ook te combineren met het renoveren ervan. Tegenwoordig heb je namelijk isoleren dakpannen.

Kosten dakdekker
Het laten isoleren van je dak wordt gedaan door een dakdekker. Een dakdekker rekent gemiddeld tussen de  €35,- en  €45,- per uur. Ook kan de prijs berekend worden per vierkante meter. In dat geval betaal je tussen de €65,- en  €100,- per m2. Benieuwd naar de volledige dakdekker kosten? Lees er hier alles over!