De vele voordelen van LED verlichting in huis

Het gebruik van LED verlichting in huis is de laatste jaren enorm toegenomen. Niet alleen is LED verlichting energiezuiniger, het heeft ook vele andere voordelen ten opzichte van andere soorten verlichting. In dit artikel zullen we enkele van de belangrijkste voordelen van LED verlichting in huis bespreken.

Energiezuinigheid

Een van de belangrijkste voordelen van led verlichting in huis is de energiezuinigheid. LED lampen verbruiken tot wel 90% minder energie dan traditionele gloeilampen. Dit betekent dat u met LED verlichting aanzienlijk kunt besparen op uw energierekening. Bovendien gaan LED lampen veel langer mee dan andere soorten verlichting, wat betekent dat u minder geld hoeft uit te geven aan vervangingen.

Milieuvriendelijk

LED verlichting is niet alleen energiezuiniger, maar ook milieuvriendelijker. Traditionele gloeilampen bevatten kwik en andere schadelijke stoffen die kunnen lekken als de lamp kapot gaat. LED lampen bevatten geen schadelijke stoffen en zijn volledig recyclebaar. Door over te stappen op LED verlichting in huis kunt u uw ecologische voetafdruk verkleinen.

Veelzijdigheid

LED verlichting is verkrijgbaar in vele verschillende vormen en maten, waardoor het geschikt is voor vrijwel elke kamer in huis. LED lampen zijn verkrijgbaar in diverse kleuren en kunnen worden gedimd om de gewenste sfeer te creëren. Of u nu op zoek bent naar functionele verlichting voor uw keuken of sfeerverlichting voor uw woonkamer, LED verlichting biedt u veelzijdigheid.

Besparingstabel

Om u een idee te geven van de besparingen die u kunt behalen met LED verlichting, hebben we een tabel samengesteld met de jaarlijkse kosten van verschillende soorten lampen.

Soort lampWattageLevensduurKosten per jaar
LED lamp10W25.000 uur€2,20
Spaarlamp15W10.000 uur€3,30
Halogeenlamp50W2.000 uur€13,20
Gloeilamp60W1.000 uur€15,84

Uit deze tabel blijkt dat u met LED verlichting aanzienlijk kunt besparen op uw energierekening in vergelijking met andere soorten lampen.