Tips om te besparen op het gebruik van je wasmachine

Het wassen van kleding is binnen veel huishoudens een dagelijkse bezigheid en natuurlijk niet alleen veel water verbruikt, maar ook stroom en wasmiddel. Omdat we met elkaar natuurlijk steeds bewuster zijn van het feit dat we moeten besparen op de kosten en ook ons steentje bij moeten dragen aan een beter milieu, zijn er een aantal tips waarmee jij kunt besparen op iedere wasbeurt. Hoe je dit doet, vertellen we je daarom uitgebreid in dit artikel. Wat we je al wel vast kunnen verklappen, is dat het gebruik van wasverzachter bijvoorbeeld uit den boze is. Kortom, reden genoeg om hier eens serieus naar te kijken dus.

Wasparfum in plaats van wasverzachter

Een alternatief voor wasverzachter is het gebruik van wasparfum. Wasparfum is een geconcentreerde vloeistof die tijdens het wassen wordt toegevoegd. Het heeft dezelfde functie als wasverzachter, namelijk het geven van een frisse geur. Toch zijn er een aantal redenen waarom het gebruik van een wasparfum verstandiger is, dan het gebruiken van een wasverzachter. In tegenstelling tot wasverzachter, bevat wasparfum geen siliconen, parabenen of andere chemische stoffen. Hierdoor is het veel milieuvriendelijker en beter voor de huid. Daarnaast blijft de geur van wasparfum veel langer hangen dan die van wasverzachter. Ideaal dus voor zowel je portemonnee als voor het milieu.

Was op lagere temperaturen

Er zijn uitzonderingen, maar het wassen op lage temperaturen is doorgaans prima om je was gewoon schoon en fris te krijgen. Handdoeken zijn hierop vaak een uitzondering en worden op 60 of zelfs 90 graden gewassen. Dit geldt overigens ook voor beddengoed. Door op lagere temperaturen te wassen, hoef je wasmachine logischerwijs ook veel minder energie te gebruiken om op de juiste temperatuur te komen. Daarbij is het simpelweg ook beter voor je kleding, waardoor de aanschaf van een nieuw shirt bijvoorbeeld nog even kan worden uitgesteld. Kortom, reden genoeg dus om je wasmachine gewoon even een paar graden lager te zetten. Je was wordt namelijk ook op 30 of 40 graden gewoon schoon.

Ook interessant:   De kracht van energievergelijkers: een slimme manier om te besparen

Was tijdens de daluren

Waar we voorheen natuurlijk veelal te maken hadden met de welbekende ‘piek’ & ‘dal’ tarieven, zien we dat vrijwel alle energiebedrijven zijn overgestapt op dynamische energieprijzen. Dit zorgt ervoor dat je de prijs per uur kunt zien, waardoor je dus op voorhand al kunt plannen wanneer het verstandig is je wasmachine of droger aan te zetten. Dit zorgt er misschien niet voor dat je direct euro’s per week gaat besparen, maar op lange termijn kan dit al snel enkele tientallen euro’s per jaar schelen.

Tot slot

Door kritisch te kijken naar het gebruik van de wasmachine en te kiezen voor de heerlijke wasparfums van KNUS Lifestyle, zul je zien dat je flink wat geld kunt besparen, je kleding langer mooi blijft en bovendien bijdraagt aan een beter en schoner milieu. Logisch dus dat steeds meer mensen bewuste keuzes maken als het gaat om het gebruik van elektronische apparaten. Uiteraard is het daarnaast ook altijd aan te raden om periodiek naar je tarieven te kijken en wellicht over te stappen naar een andere energieleverancier.