Tips om je badkamer te verduurzamen

Hecht je veel waarde aan duurzaamheid? Dan is het goed om te kijken naar hoe de ruimtes in huis te verduurzamen zijn. Als je jouw badkamer graag milieuvriendelijker wilt maken, zijn er een aantal dingen die je kunt doen. De beste tips om je badkamer te verduurzamen? Wij zetten het hieronder voor je op een rij om je op weg te helpen.

Kies voor ledverlichting

De verlichting speelt een belangrijke rol in je badkamer. Als je de ruimte graag duurzamer maakt, is het een aanrader om te kiezen voor ledverlichting in de ruimte. Ledverlichting verbruikt namelijk een stuk minder energie dan een gloeilamp of halogeenlamp. Ledverlichting heeft een lange levensduur en je hoeft het niet snel te vervangen. Wil je de badkamer milieuvriendelijker maken, dan is het daarom goed om voor deze vorm van verlichting te kiezen. Kies voor led waar dat mogelijk is. Van je functionele verlichting tot sfeerverlichting: je hebt mogelijkheden genoeg. Ben je op zoek naar multifunctionele toevoegingen aan je badkamer? Denk dan ook eens na over een spiegel met verlichting.

Gebruik waterbesparende kranen en douchekoppen

Een andere effectieve manier om je badkamer duurzamer te maken, is door gebruik te maken van waterbesparende kranen en douchekoppen. Als je daarin investeert, verbruik je een groot percentage minder water dan dat je beschikt over normale kranen en douchekoppen. Kies je voor een waterbesparende kraan of douchekop, dan hoef je niet bang te zijn dat je inlevert op de waterdruk. Omdat bij zulke aankopen water met lucht gemengd wordt, blijft de waterdruk hetzelfde.

Een duurzaam design

Ook bij het design van je badkamer kun je rekening houden met het milieu. Er zijn verschillende dingen mogelijk als je een duurzaam design wilt realiseren. In je badkamer is het mogelijk om te kiezen voor duurzaam materiaal. Denk daarbij aan materialen als hout, natuursteen of glas. Die materialen staan erom bekend dat ze milieubewust zijn en daarom maak je daarmee een goede keuze. Het is mogelijk om die materialen terug te laten komen in bijvoorbeeld je vloer, maar ook in je meubilair en accessoires in de badkamer.

Ook interessant:   De grootste voordelen van een dynamisch energiecontract voor ondernemers

Als je graag je steentje bijdraagt aan een beter milieu, is het naast investeren in duurzaam materiaal ook een optie om te kiezen voor meubilair en accessoires met een lange levensduur. Hoe langer de levensduur, hoe beter het is voor het milieu. Investeer in producten van hoge kwaliteit, die sterk en vochtbestendig zijn. Dan is de kans groot dat het voor een lange tijd meegaat. Bekijk welk meubilair en accessoires je nodig hebt en durf daarin te investeren. Van een badkamer spiegelkast met verlichting tot een nieuw wastafelmeubel: je hebt keuze genoeg.

Met bovenstaande tips ben je al een goed eind op weg als je je badkamer wilt verduurzamen. Als je huidige badkamer momenteel allesbehalve duurzaam is en je daar graag verandering in brengt, dan is het tijd om daarmee aan de slag te gaan. Uiteraard zijn er nog meer manieren om de ruimte te verduurzamen, dit zijn slechts een aantal voorbeelden. Kijk naar welke mogelijkheden je allemaal hebt. Zo draag je niet alleen je steentje bij aan een beter milieu, je bespaart ook op je energierekening!