Kiezen voor een duurzame en mooie douche

Heb jij een wat ouder huis, dan is de kans vrij groot dat de badkamer redelijk gedateerd is. Nu is dat in het begin natuurlijk geen probleem. Zolang alles functioneel is, heb je waarschijnlijk andere prioriteiten. Toch komt er een keer een moment waarop de badkamer aan vervanging toe is. Het hele traject kan de nodige tijd in beslag nemen. Het is daarom dus ook belangrijk om je vooraf alvast te verdiepen in de mogelijkheden. Vooral in de huidige tijd, waarin duurzaamheid ontzettend belangrijk is, hebben wij een aantal tips voor je, die je kunnen helpen bij het samenstellen van een duurzame en mooie douche.

Waterbesparend

Wanneer we het hebben over een duurzame douche, dan is het eerste waar we natuurlijk aan denken een waterbesparende douche. Het voordeel hieraan is namelijk dat je in verhouding een stuk minder water verbruikt. Wist je namelijk dat een waterbesparende douchekop tot wel de helft minder water kan gebruiken, dan wanneer je een reguliere douchekop gebruikt? Het is daarom dus ook zeker de moeite waard om hier serieus over na te denken. Overigens niet alleen wanneer je met je badkamer aan de slag gaat, maar ook nu.

Natuurlijke materialen

De optimale combinatie van duurzaam en mooi, is het gebruik van duurzame materialen. Dit komt namelijk doordat natuurlijke materialen een luxe uitstraling hebben, waardoor je badkamer er direct een stuk chiquer uitziet. Duurzame materialen die veelal worden toegepast binnen badkamers zijn; hout, natuursteen en natuurlijk ook rotan. Je zult zien dat wanneer je deze twee werelden laat samenkomen, je direct een hele andere look en feel van je badkamer weet te creëren

Kies voor een drainage

Nadat je de toevoer van water waar mogelijk zoveel mogelijk hebt weten te verduurzamen, is het ook belangrijk om na te denken over de afvoer. Om ervoor te zorgen dat het wat op de juiste manier afgevoerd kan worden, is een drainage hiervoor bij uitstek geschikt. Het grote voordeel hieraan is, is dat je vaak over de volledige breedte van je douche een afvoer hebt, waardoor de kans op overstroming minimaal is. Wel is het hiervoor zaak dat de vloer ook opnieuw wordt gelegd, maar dat is bij een renovatie natuurlijk een logische stap in het hele proces.