Op vakantie met de nieuwe Kia EV6

Ga jij ieder jaar op vakantie met de auto, dan weet je ongetwijfeld exact wat je te wachten staat. Toch zien we, dat het voor steeds meer mensen een flinke uitdaging wordt, wanneer ze de benzinepomp hebben verruild voor een laadpaal. Waar je namelijk tijdens het tanken met enkele minuten klaar bent, sta je natuurlijk tijdens het laden van je auto wat langer stil. Toch is het heel goed te doen om met een elektrische auto op vakantie te gaan. Vooral wanneer je beschikt over een auto met een flinke actieradius, zal je zien dat het een fluitje van een cent is. Het enige wat belangrijk is, is dat je rekening houdt met je route en ook de extra tijd die je kwijt bent tijdens het laden van je auto. Eén va de populaire EV modellen van dit moment, dat is de Kia EV6. Deze krachtpatser heeft een actieradius van maar liefst 500 kilometer en is dus bij uitstek geschikt voor flinke afstanden. Een vakantie met de Kia EV6 is dan ook zeker goed te doen.

De bestemming

Wanneer je beschikt over een auto met een relatief lage actieradius, dan zal het niet in alle gevallen geschikt zijn om met je auto op vakantie te gaan. Je kunt je namelijk voorstellen, dat wanneer je een reis van 1.500 kilometer voor de boeg hebt en je auto niet verder dan 300 kilometer kan rijden op een volle accu, dit een flink stuk langer zal gaan duren. Een goede route plannen met bijvoorbeeld de Chargetrip GO routeplanner helpt daarbij om zo efficient mogelijk te rijden. Neem daarbij ook dat de auto tijdens de vakantie ook een stuk zwaarder is beladen, waardoor de beloofde 300 kilometer waarschijnlijk netto op 250 kilometer of zelfs nog lager zal uitkomen. Kies je voor een Kia EV6, dan zal je direct beschikken over bijna een dubbele actieradius, wat betekent dat je met ongeveer 2 keer laden op de plaats van bestemming bent.

Ook interessant:   De voordelen van zonnepanelen op de woning

Snel laden

Ga jij met de auto op vakantie, dan is het verstandig je route dusdanig uit te stippelen, zodat je kunt laden bij een snel lader. Dit scheelt je namelijk ontzettend veel tijd. Het grote voordeel van op vakantie met de nieuwe Kia EV6, is dat deze auto in minder dan 20 minuten oplaad van 10 tot 80 procent. Zo kun je iedere 400 – 500 kilometer even rustig de beentjes strekken en een kopje koffie halen en kun je je reis weer vervolgen. Dit betekent dat je ten opzichte van een benzineauto misschien een uur langer onderweg bent. Op een reis van gemiddeld 15 uur is dit natuurlijk te verwaarlozen.