Energieverbruik van jouw auto beïnvloedt de waarde

Met stijgende brandstofprijzen is een energiezuinige auto steeds belangrijker voor veel autobezitters. Of het nu om energie voor je elektrische auto gaat of om benzine/diesel voor je traditionele auto met een verbrandingsmotor; de meesten willen een zo zuinig mogelijke auto. Net als bij huizen waar het energielabel mede de prijs en de aantrekkelijkheid van een huis bepaald, is het energieverbruik van een auto ook mede bepalend voor de dagwaarde auto. Hoewel het soms subjectief is wat een energiezuinige auto is, hebben wij een top 3 gemaakt van meest zuinige auto’s die je als occasion kunt kopen.

1.      Citroen C1 / Peugeot 108 / Toyota Aygo – 1:21 verbruik

Drie merken die de handen ineen hebben geslagen om een kleine stadsauto te maken, die onderhuids allemaal gelijk aan elkaar zijn. Er zit een motor in die Toyota gemaakt heeft en zoals je ook bij de nummer 2 zult zien; bij Toyota zijn ze erg goed in energiezuinige auto’s maken. Hoewel de auto’s niet meer nieuw worden gemaakt (alleen de Toyota Aygo nog als Aygo X – een mini SUV) zijn er de afgelopen 15 jaar tienduizenden van verkocht.

2.      Toyota Yaris – 1:20 verbruik

Zowel de oudere modellen, maar zeker ook het model wat momenteel splinternieuw nog te koop is, zijn zeer energiezuinig. Het nieuwste model is er alleen als mild-hybride, wat betekent dat er een kleine elektromotor is die helpt in stadsverkeer zodat je nog minder verbruikt.

Ook interessant:   Elektriciteit besparen door dak te isoleren

3.      Fiat Panda – 1:19 verbruik

De derde plek is voor de Fiat Panda. Sinds de herintrede van de Fiat Panda met het nieuwe model is ook de Fiat Panda enorm populair geweest. Zowel de oudere modellen als het nieuwe model wat nog nieuw te koop is – net als de Yaris een mild-hybride – kunnen met normaal gebruik makkelijk 1 op 19 halen.

Deze top 3 – met eigenlijk 5 verschillende auto’s – zijn nog steeds als occasion razend populair, mede door het lage verbruik. Weten wat jouw waard is, vraag een waardebepaling aan bij Thissenautos.