Jacuzzi voor thuis

Wil jij thuis optimaal kunnen relaxen? Dan is een jacuzzi een absolute aanrader. Ondanks het feit dat deze dingen een flinke uitgave betekenen, krijg je er een hele hoop voor terug. Vooral wanneer je na een dag hard werken even heerlijk ontspannen met een goed boek het warme water instapt, zul je direct verkocht zijn. Niet voor niets wint de jacuzzi dan dus ook steeds meer aan populariteit. Echter is het wel handig om met een paar zaken rekening te houden. Allereerst natuurlijk met het formaat en ten tweede met het stroomverbruik. Gelukkig is er aan dat laatste wat te doen, waardoor ook het formaat weinig tot geen verschil meer maakt.

Zorg voor de juiste afmeting

Wanneer je voornemens bent een jacuzzi aan te schaffen bij relaxation spas, dan is het belangrijk goed na te denken over het formaat. Ga je voor een 4, 6 of zelfs 8 persoons jacuzzi? Vooral wanneer je met enige regelmaat vrienden over de vloer hebt, is het wel zo prettig dat jullie er met z’n allen in kunnen. Om er dan voor te zorgen dat er niemand buitengesloten hoeft te worden, is een 8 persoons variant natuurlijk een verstandige keuze. Kijk uiteraard wel even naar de ruimte, zodat je in je tuin ook voldoende ruimte overhoudt voor bijvoorbeeld een tuinset of andere zaken die je in je tuin gebruikt.

Het stroomverbruik

Kies je voor een jacuzzi, dan moet je er ook rekening mee houden dat deze apparaten een hele hoop stroom verbruiken. Om ervoor te zorgen dat je de kosten kunt beperken, is het aan te raden om in aanvulling op een jacuzzi, te kiezen voor een paar zonnepanelen op het dak. Want ook wanneer je voor een tweedehands jacuzzi kiest, zullen de kosten voor elektra aanzienlijk stijgen. Zonnepanelen zijn daarom een verstandige keuze. Niet alleen kun je hier het stroomverbruik van je jacuzzi mee dekken, maar ook de rest van het stroomverbruik in huis.

Zorg dat je de jacuzzi niet uitzet

Het klinkt misschien wat tegenstrijdig, maar wanneer je een jacuzzi hebt, is het in de maanden dat je deze gebruikt, niet aan te raden om uit te zetten. De voornaamste reden is dat het water dan niet wordt verwarmt, waardoor het tot wel 24 uur kan duren voordat het water weer op temperatuur is. Een ander punt is dat het water niet wordt gefilterd, waardoor het troebel wordt. Heb je dus een jacuzzi, laat deze dan 24/7 aanstaan, zodat je er op ieder gewenst moment gebruik van kunt maken.