4 redenen om zonnepanelen op je dak te plaatsen

We weten allemaal dat we zuinig om moeten gaan met energie. We zetten de lampen een uurtje later aan, laten de wasmachine een keertje minder draaien en kiezen liever niet meer voor een elektrisch kacheltje. Alle kleine beetjes helpen om het energieverbruik iets te laten dalen. Een andere manier om op jouw energierekening te besparen, is om voor zonnepanelen te kiezen. Hiermee wek je zelf jouw energie op en het is ook nog eens goed voor de aardbol. Alle redenen waarom je ook zou moeten kiezen voor zonnepanelen, zetten we hieronder voor je op een rij.

1. Besparen op energiecontract

De voornaamste reden waarom mensen kiezen voor zonnepanelen, is dat je hier een boel mee kunt besparen. Ook al zijn zonnepanelen misschien een investering, je verdient het geld binnen de kortste keren terug. Je wekt namelijk geheel gratis energie op wanneer de zon op jouw zonnepanelen schijnt. Maar ook wanneer het een bewolkte dag is kunnen de zonnepanelen hun werk doen: zonnepanelen wekken energie op door licht. Iedere dag zullen de zonnepanelen dus groene energie opleveren. Heb jij al zonnepanelen? Dan kan het zijn dat jouw huidige energiecontract niet meer goed past bij jouw situatie. Vergelijk daarom energieleveranciers via Gaslicht.com/energievergelijken, waarbij je kunt invullen hoeveel zonnepanelen je hebt. Zo vind je altijd de beste deal.

2. Goed voor het milieu

Wanneer je zonnepanelen op jouw dak laat installeren, draag je een steentje bij aan het milieu. Met zonnepanelen zeg je namelijk vaarwel tegen grijze stroom en hallo tegen groene stroom, die je zelf ook nog eens opwekt. Zonnepanelen stoten namelijk geen CO2 en schadelijke stoffen uit.

3. Jouw huis wordt meer waard

Met zonnepanelen op het dak wordt een huis binnen no time meer waard. Wanneer je van plan bent om binnenkort jouw huis in de verkoop te zetten, krijg je er gegarandeerd meer geld voor dan wanneer je geen zonnepanelen hebt. Het huis krijgt namelijk een beter energielabel en dat is vaak heel aantrekkelijk voor de kopers. Nog een reden waarom zonnepanelen een goede investering zijn.

4. Salderingsregeling

De opgewekte stroom die je niet gebruikt, kun je terugleveren aan de energieleverancier. Je krijgt hiervoor een vergoeding, wat ook wel salderen wordt genoemd. Let op: deze salderingsregeling geldt tot 1 januari 2025. Naar alle waarschijnlijkheid zal de salderingsregeling vanaf dat moment geleidelijk worden verminderd, tot 2031. Vanaf 2031 kan er dus niets meer worden gesaldeerd. Zit je eraan te denken om zonnepanelen te kopen? Dan is dit dus het juiste moment. Je kunt zonnepanelen kopen op Gaslicht.com/zonnepanelen/kopen. Bovendien lees je hier ook alles wat je moet weten over het aanschaffen van zonnepanelen.