Gasprijzen gestegen: zijn zonnepanelen de oplossing?

Met de stijgende gasprijzen zien we dat steeds meer mensen ervoor kiezen om zonnepanelen te laten plaatsen. Nu zul je vast denken, wat heeft het opwekken van stroom te maken met het reduceren van de gasrekening? Nou, we kunnen je vertellen dat dit wel degelijk een enorme invloed kan hebben. Uiteraard niet op de gasprijs zelf, maar wel voor de eventuele alternatieven om je huis te kunnen verwarmen. Wist je namelijk dat er naast gas, nog veel meer mogelijkheden zijn om je huis te verwarmen. Hoe je dit kunt doen, vertellen we je in dit artikel.

Alternatieven voor gas

Het huis verwarmen met gas, dat is gezien de huidige prijzen natuurlijk een flinke kostenpost. Dus waarom niet je huis verwarmen door middel van stroom? Niet alleen is dit een stuk beter voor het milieu, maar scheelt het je ook nog eens flink in de portemonnee. Zo kun je in plaats van de bekende verwarming, kiezen voor infrarood en in plaats van warm water uit de klassiek boiler, kiezen voor een elektrische boiler. Maar hoe werkt dit in de praktijk?

Je huis verwarmen met infrarood panelen

Met de stijgenden gasprijzen, is het verstandig om zonnepanelen limburg het dak te laten volleggen met zonnepanelen. Zo kun je je eigen stroom opwekken en ben je dus niet (meer) afhankelijk van je energieleverancier. Door je huidige verwarming uit te zetten en gebruik te maken van infrarood panelen, kun je je huis verwarming door middel van stroom. Deze panelen zijn verkrijgbaar in allerlei soorten en maten en vaak maar een paar millimeter dik. Zo kun je ze zelfs krijgen in de vorm en uitstraling van een schilderij.

Warm water met een elektrische boiler

Het opwarmen van water kan ook heel eenvoudig door gebruik te maken van een elektrische boiler. Dit is een apparaat dat bij de kraan wordt geplaatst en je direct voorziet van warm water. Dit heeft als voordeel dat het  water direct warm is, aangezien het water niet eerst door meterslange buizen hoeft en het scheelt je een hoop geld. Zo kun je een elektrische boiler laten plaatsen in de badkamer en in de keuken, zodat je geen beroep meer hoeft te doen op je originele boiler en dus het gas.