Energie besparen met een elektrische kachel

De kosten voor onder andere gas zijn de afgelopen tijd natuurlijk flink gestegen. Met de piek gelukkig achter ons, zijn de prijzen ondanks het ingevoerde prijsplafond nog altijd vele malen hoger. Niet voor niets dus dat steeds meer mensen zoeken naar alternatieven om hun huis te kunnen verwarmen. Vooral wanneer je regelmatig de kachel aan hebt staan, is het niet heel vreemd dat je energierekening flink is gestegen ten opzichte van voorgaande jaren. Gelukkig zijn er daarom alternatieven. Eén daarvan is de elektrische kachel. Het voordeel hieraan is, is dat en kWh stroom natuurlijk vele malen voordeliger is, dan een kuub gas. Uiteraard is het wel afhankelijk van het verbruik en ook of je wel of niet je eigen energie opwekt. Overweeg jij om een elektrische haard aan te schaffen? Dan hebben wij een aantal redenen voor je, waarom dit een absolute aanrader is.

Je kosten vallen lager uit

Op het moment dat je ervoor kiest om je huis met een elektrische kachel of elektrische haard te verwarmen, dan kost je dit doorgaans veel minder energie. De voornaamste reden is natuurlijk dat je plaatselijk verwarmt, waardoor je niet de volledige CV installatie op temperatuur hoeft te laten komen. Een ander voordeel is en dat geldt alleen wanneer je zelfvoorzienend bent, is dat je elektriciteit zelf kunt opwekken. Helemaal met de salderingsregeling, kan dit ervoor zorgen dat je nagenoeg kosteloos elektriciteit kunt gebruiken, ook wanneer je het even niet opwekt. Mits je in z’n totaliteit maar net zoveel opwekt, als dat je verbruikt. Alles daarboven wordt overigens niet voor hetzelfde tariefs als wat je betaald gecrediteerd.

Ook interessant:   Energiebesparing en comfort met raamfolie

Sneller warm

Een elektrische haard verwarmd een ruimte doorgaans een stuk sneller, dan wanneer je bijvoorbeeld vloerverwarming hebt. Daarbij komt ook dat je een stuk selecter kunt verwarmen, daar waar vloerverwarming natuurlijk de volledige ruimte direct opwarmt. Belangrijk is wel dat wanneer je kiest voor een elektrische haard, je wel goed kijkt naar de hoeveelheid warmte deze afgeeft. Dit wordt meestal aangegeven in ´Watt´. Je hebt er natuurlijk niets aan dat het ruim een uur duurt voordat een ruimte opgewarmd is, als dit ook daadwerkelijk lukt met een te lage capaciteit haard.