De voor- en nadelen van een aggregaat

Je kent ze vast wel, die enorme grote apparaten die op een festival staan en flink wat geluid maken. Dit zijn generatoren, die ervoor zorgen dat er in op een plek waar je niet de beschikking hebt over netstroom toch stroom aanwezig is. Een aggregaat is een apparaat dat door middel van een motor energie kan opwekken. Wel is het goed te weten dat ze werken op brandstof,  waardoor ze dus niet altijd even goed zijn voor het milieu. Los van het feit of ze nu worden aangedreven door diesel of benzine, hebben ze zo beide hun voor- en ook nadelen. Om je een idee te geven welke dit zijn, hebben we er een aantal voor je in kaart gebracht.

De voordelen van een aggregaat

Het grootste voordeel van het gebruik van een aggregaat, is natuurlijk dat je nooit meer bang hoeft te zijn dat je zonder stroom komt te zitten. Vooral bij grote bedrijven staat er daarom dus ook vaak een noodaggregaat, die in geval van uitval van stroom direct kan worden ingezet om de bedrijfsprocessen doorgang te kunnen laten vinden. Ook ziekenhuizen hebben vaak de beschikking over zo’n apparaat. Goed om te weten, is dat ze er ook in verschillende formaten zijn. Zo kun je er dus bijvoorbeeld ook één aanschaffen voor thuis. Ideaal voor wanneer je een feestje hebt en dus niet beschikt over bijvoorbeeld stroom in de achtertuin.

Ook interessant:   Energie besparen met isolatie

De nadelen van een aggregaat

Het grootste nadeel van het gebruik van dit apparaat hebben we in de inleiding natuurlijk al even benoemd. Ze werken op brandstof, wat dus zorgt voor het vervuilen van het milieu. Ondanks het feit dat ze aan allerlei verschillende strenge eisen moeten voldoen, is dit nu niet per definitie de meest milieuvriendelijke manier om stroom op te kunnen wekken. Toch ontkomt je er in bepaalde situaties niet aan en is het maar wat fijn dat er een aggregaat in de buurt is waardoor je toch kunt beschikken over elektriciteit. Zo kun je ze bijvoorbeeld huren voor een festival of andere gelegenheid, maar kun je er ook voor kiezen er zelf één aan te schaffen.