Alles wat u moet weten over een inbouw houtkachel

Droomt u ervan om ’s avonds lekker bij de warme brandende houtkachel te zitten? Maar weet u nog niet helemaal zeker of een inbouw houtkachel echt iets voor u is? Dan is het goed om wat extra onderzoek te gaan doen. En wij helpen u daar graag bij.
Na het lezen van dit artikel weet u precies welke belangrijke voordelen een inbouw houtkachel heeft én welke soorten inbouw houtkachels er zijn.

Wat zijn de voordelen van een inbouw houtkachel?

Inbouw houtkachels brengen veel voordelen met zich mee. De belangrijkste voordelen hebben we voor u op een rijtje gezet.

Een inbouw houtkachel heeft een hoog rendement

Volgens de wet moet het rendement van een nieuwe houtkachel minimaal 75% zijn. Dit is erg hoog. Het hoge rendement geeft aan hoeveel warmte er van de geproduceerde warmte er behouden blijft. Hoe hoger het rendement, hoe minder hout er verstookt hoeft te worden. Dit is goed voor uw portemonnee én voor het milieu.

Bespaar geld op de gasrekening

Vooral in deze tijd, waar de gasprijzen de pan uit rijzen, kan een inbouw houtkachel een aantrekkelijk alternatief zijn, vooral in de koude maanden van het jaar. Door de aanleg van een inbouw houtkachel kun je dus enorm besparen.

De aanschaf van een inbouw houtkachel is relatief goedkoop

Vergeleken met haarden met een andere verbrandingstechniek, is de aanschaf van een inbouw houtkachel goedkoper. Bij een gashaard moet er bijvoorbeeld een extra gasleiding aangelegd worden naar de plaats van de kachel. Dat is bij een houtkachel overbodig.

Daarbij is het stoken van hout ook nog eens goedkoper dan bijvoorbeeld bio-ethanol. Wel moet u er natuurlijk voor zorgen dat u het hout op een droge plaats kunt bewaren, anders blijft er vocht in de weg zitten en verloopt de verbranding niet goed.

Welke soorten inbouw houtkachels zijn er?

Er zijn verschillende soorten inbouw houtkachels. De verschillen zitten voornamelijk in het uiterlijk van de houtkachels. De ene houtkachel ziet er supermodern uit en de ander ziet er uit als een authentieke houtkachel. Hieronder hebben we de soorten inbouw houtkachels voor u op een rijtje gezet.

Ook interessant:   Verschillende soorten stucmaterialen

Front houtkachel

De front inbouw houtkachel is een echte klassieker. Door middel van één gezichtsveld aan de voorkant, kunt u genieten van de warmte en het vuurspel van uw inbouw houtkachel.

Hoek houtkachel

Er zijn houtkachelmodellen die perfect geschikt zijn voor op een hoek. Het mooie aan een hoek houtkachel is dat er een extra gezichtsveld aanwezig is, waardoor er ultiem zicht is op de vlammen en het spel van het vuur.

Doorkijk houtkachel

Een houtkachel met een doorkijk is perfect geschikt voor wat grotere ruimten. De naam zegt het al: de houtkachel met een doorkijk is als het ware een doorkijk met daarin een houtkachel. Zo kunt u vanuit twee perspectieven in de ruimte genieten van uw houtkachel. Een doorkijk houtkachel is ook verkrijgbaar met een driezijdig gezichtsveld.

Roomdivider

Een roomdivider houtkachel geeft aan meerdere kanten warmte af. Dat betekent dat ook bij dit type kachel meerdere gezichtsvelden aanwezig zijn. Roomdevider betekent letterlijk ‘ruimteverdeler’ en daarom is dit type inbouw houtkachel perfect geschikt om twee ruimtes in uw woning van elkaar op te splitsen.

Zo! Nu weet u precies welke soorten inbouw houtkachels er zijn bij marziano Marzianoen welke voordelen ze met zich meebrengen. Heeft u nog vragen over een inbouw houtkachel? Neem dan vooral contact met ons op. Wij staan u graag te woord en zullen u vrijblijvend advies op maat geven. U kunt ons zowel telefonisch als online bereiken.