Goedkoopste en duurzaamste energieleveranciers

In de huidige tijd waarin alles steeds duurder wordt, zien we ook dat onze gas- en stroomprijzen flink blijven stijgen. Ondanks het feit dat de overheid een energie plafond in het leven heeft geroepen, zijn de prijzen alsnog bijna een keer zo duur als een jaar ervoor. Om er nu voor te zorgen dat je toch nog enigszins kunt besparen op je energiekosten, kun je natuurlijk een hele hoop zelf doen. Zo kun je je huis verduurzamen door middel van zonnepanelen, isolatie en simpelweg wat minder te verbruiken, maar je kunt ook op zoek gaan naar een andere energiemaatschappij. Omdat duurzaamheid bij belen ontzettend belangrijk is, hebben we een aantal tips voor je met de goedkoopste en ook duurzaamste leveranciers van dit moment.

Goedkoopste energieleveranciers

Niemand wil natuurlijk teveel betalen. Het is daarom dus ook goed om je energiecontract regelmatig kritisch tegen het licht te houden om zo te kunnen zien of je misschien elders voordeliger uit bent. Vooral in de huidige tijd, waarin voornamelijk wordt gewerkt met dynamische prijzen, waardoor je geen langdurige verplichting hebt, is het overstappen natuurlijk zo geregeld. Om ervoor te zorgen dat je de goedkoopste energieleverancier vinden kunt, is het aan te raden één van de vele prijsvergelijkers in te schakelen. Hier kun je namelijk eenvoudig je adres en verbruik invoeren en dan doet de prijsvergelijker rest voor je. Let hierbij wel even op dat je niet alleen kijkt naar de prijs per kuub gas en kWh stroom, maar ook naar leveringskosten.

Ook interessant:   Salderen tot 2031: Schaf nu zonnepanelen aan!

De groenste energieleverancier

Waar bij de één de prijs een belangrijke rol speelt, zien we dat ook duurzaamheid een steeds grotere rol speelt bij veel mensen. Uiteraard geldt dit ook voor de grote energiemaatschappijen. Vooral in de huidige tijd is het voor een energiemaatschappij natuurlijk ondenkbaar dat ze bezig zijn met verduurzaming van hun processen en het op een milieuvriendelijke manier opwekken van energie. Niet voor niets zijn er daarom ook steeds meer energieleveranciers die eigen zonne- en windparken in beheer hebben, voor het opwekken van duurzame stroom. Als we gaan kijken naar de grote spelers in deze markt, zoals Eneco, Essent en ook Pure Energie, dan zien we dat duurzaamheid hier absoluut op plek één staan.