ANWB energie review

Ben jij op dit moment op zoek naar een nieuwe energieleverancier? Dan ben je bij de ANWB op de juiste plek. Het grote voordeel aan de ANWB is, dat je betaald wat je ook daadwerkelijk hoort te betalen. Nu zal je vast denken; ‘dat is toch heel normaal?’ Dat hoort het inderdaad ook te zijn. Toch is dit in de praktijk niet altijd het geval. Gezien het feit je natuurlijk een contract afsluit vaak voor 1 of 3 jaar, betaald je maandelijk een vaste prijs voor je gas en licht. Wanneer de prijs daalt, profiteer je hier niet van, maar wanneer de prijs stijgt betaal je ook niet meer. In de basis best fair. Toch zien we dat steeds meer mensen de keuze maken om niet vast te willen zitten aan een langdurig contract. Dit is nu juist waarom je bij de ANWB op de juiste plek bent. In deze ANWB energie review vertellen we je er alles over.

ANWB ervaringen

De eerste ervaringen met ANWB energie zijn positief. ANWB is natuurlijk een aansprekende naam die iedereen kent. ANWB biedt in principe hetzelfde aan als Frank Energie en Tibber Energie. Deze aanbieders bieden een dynamisch contract. Hierbij betaal je per uur een verschillende prijs voor je stroom. Je kunt daarmee dus je verbruik aanpassen. Weet je dat de stroom om 14:00 het goedkoopste is? Zet dan de vaatwasser, wasmachine en droger aan bijvoorbeeld!

Je hebt geen vast contract

Het voornaamste voordeel welke je geniet bij ANWB energie, is dat je niet vastzit aan een langdurig contract. Zo heb je de vrijheid om je contract maandelijks op te zeggen. Houd er echter wel rekening mee, dat wanneer je dit doet, je wel degelijk een eindafrekening ontvangt over deze periode. Dus wanneer jij je voorschot bewust een stuk lager hebt, moet je er natuurlijk niet raar van staan te kijken dat je nog een flinke rekening krijgt. Ondanks dat, blijft ANWB energie één van de goedkopere aanbieders op het gebied van energie. Wil jij weten waarom? Lees dan snel deze ANWB energie review verder.

Je koopt energie in tegen de dagprijs

Het grootste voordeel van ANWB energie, is dat er wordt gewerkt met dynamische prijzen. Dat wil zeggen dat je nooit meer betaald dan dat de daadwerkelijk waarde is van gas en elektra op dat moment. Zo weet je dus extra per uur wat je kwijt bent aan zowel gas als stroom en kun je op basis van deze informatie via de app eenvoudig plannen wanneer jij het beste gebruik kunt maken van beide. Zo weet je zeker dat je altijd de juiste prijs betaald en hoef je niet bang te zijn dat je vastzit aan een langdurig contract.

Bij stroom energie is de prijs dus per uur bekend. Bij gas koop je de prijs in per dag. Je betaald per maand een vastrecht aan ANWB om stroom en gas af te nemen. Dat is €6 voor stroom en €6 voor gas per maand.

Ter vergelijking: bij Tibber betaal je €3.95 voor stroom en bij Frank Energie €5 voor stroom en €5 voor gas per maand.

ANWB video

Meer weten over de ANWB en ervaringen over de ANWB bekijken? De ANWB heeft een groot Youtube kaneel waar ze enerzijds een kijkje in de keuken geven en anderzijds tips & adviezen geven over bijvoorbeeld elektrische autos en slim opladen.