Zonneplan Energie of Nextenergy?

De keuze op de energiemarkt is natuurlijk enorm. Naast de gevestigde orde, zien we dat er de afgelopen jaren talloze nieuwe bedrijven zijn bij gekomen en er ook weer een hoop zijn vertrokken. Omdat de gevestigde namen natuurlijk een enorme autoriteit zijn en veel mensen vaak blijven zitten waar ze zitten, leek het in eerste instantie om een hoop ‘eendagsvliegen’ te gaan. Toch blijkt dit in de praktijk absoluut niet zo te zijn. Zo zien we dat er de afgelopen jaren meerdere energieaanbieders zijn bijgekomen en zich inmiddels redelijk hebben weten te vestigen. Zonneplan Energie en Nextenergy zijn er daar ook twee van, maar welke van de twee past het beste bij jou? In dit artikel vertellen we je er alles over.

Zonneplan Energie

⚡️ Nog beter dan Zonneplan energie? Profiteer direct bij Nextenergy van de laagste prijs! ⚡️

Als je dacht dat de meeste aanbieders flexibel waren? Dan kijk je je bij Zonneplan Energie helemaal de ogen uit. Zo kun je je contract hier niet per maand opzeggen, maar zelfs per dag. In hoeverre dat in de praktijk ook gebeurt, dat valt nog maar te bezien. Uiteraard is het wel ideaal op het moment dat je ‘vergeten’ bent je huidige contract op te zeggen, je de vrijheid hebt om dit per ingang van de eerstvolgende dag te kunnen doen. Naast deze flexibiliteit bieden ze ook scherpe tarieven, die op basis van inkoopprijzen worden berekend. Dit zorgt ervoor dat je dus niet te veel betaalt en weet waar je aan toe bent. Via de app kun je bijvoorbeeld exact zien wanneer een kWh stroom wat voordeliger is, zodat je hier bij het gebruik van bepaalde apparatuur rekening mee kunt houden. Waar we in het verleden vaak ‘s nachts een wasje draaide, kan het heel goed zijn dat het overdag een stuk voordeliger is op bepaalde dagen.

Ook interessant:   Waarom zouden de energieprijzen stijgen?

Nextenergy

Nextenergy is net als Zonneplan een relatief jonge speler op de energiemarkt. Kies je voor Nextenergy, dan kun je via de app eenvoudig zien wanneer het net overbelast is en wanneer je als consument dus optimaal kunt profiteren van voordelige tarieven. Zo kan het dus zomaar zijn dat het laden van je elektrische auto ‘s middags over 14.00 uur een stuk voordeliger is dan wanneer je deze ‘s nachts aan de laadpaal doet. Het is zelfs mogelijk dat er moment zijn waarop je helemaal niets betaalt voor je energie. Ook ben je bij Nextenergy energie verzekerd van de beste prijzen. Doordat ze werken met dynamische prijzen, zijn de prijzen altijd gebaseerd op de inkoopprijzen per dag als het gaat om gas of per uur als het gaat om stroom.

Wat kies je?

De uiteindelijke keuze tussen Zonneplan Energie of Nextenergy is natuurlijk volledig aan jezelf. Afhankelijk van je persoonlijke voorkeuren, kan het zijn dat Zonneplan Energie beter bij je past dan Nextenergy, waar dit voor de ander niet geldt. Naast de standaard tarieven die worden gerekend, is het daarom dus ook altijd belangrijk om kritisch te kijken naar de aanvullende voorwaarden. Zo kun je op basis van het totaalplaatje een weloverwogen beslissing nemen.

⚡️ Bekijk nu jouw scherpe persoonlijke aanbod van Nextenergy ⚡️