Tibber of Next energy?

⚡️ Bekijk nu jouw aanbod van Tibber! ⚡️

Dat de energiemarkt de laatste tijd totaal op haar kop staat, dat moge wel duidelijk zijn. Toch zijn er de laatste tijd ook steeds meer nieuwe bedrijven bijgekomen, die het ineens weer een stuk interessanter maken om alsnog over te stappen naar een andere maatschappij. Waar de gevestigde namen je namelijk het liefst tegen hoge tarieven zolang mogelijk aan je binden, is dit met deze nieuwe leveranciers niet het geval. Ze hebben allemaal één ding gemeen en dat is dat ze werken met dynamische tarieven. Zo ook Tibber en Nextenergy, maar welke van de twee is nu de beste keuze? Het antwoord daarop, lees je in dit artikel. Hierin bespreken we namelijk de mogelijkheden per leverancier.

Tibber

Tegenwoordig is een energieleverancier veel meer dan alleen een bedrijf dat je voorziet in de nutsvoorzieningen en daarvoor maandelijks een factuur stuurt. Ook een stukje bewustwording hoort hier namelijk bij. Kies je voor Tibber, dan weet je zeker dat je niet alleen een eerlijke prijs betaald, maar helpen ze je ook met het besparen op je verbruik. Met de speciale APP heb je namelijk inzichtelijk wat je per uur betaald en kun je op basis daarvan kiezen om bepaalde handelingen nog even uit te stellen of juist wel te doen. Hierbij kun je denken aan het draaien van een wasje of het aanzetten van de vaatwasmachine. Wanneer je de piekuren weet te vermijden, zul je al snel flink kunne besparen op je maandelijkse energienota.

Nextenergy

Net als Tibber heb je ook bij Nextenergy inzicht in de tarieven per uur. Ook hier kun je dus gepland gebruikmaken van het net. Uiteraard ontkom je er niet altijd aan om ook tijdens de piekuren een beroep te moeten doen op gas en elektra. Je kunt immers moeilijk iedere ochtend een uur later op je werk verschijnen, omdat de tarieven dan voordeliger zijn. Wat beide partijen ook gemeen hebben, is dat ze werken met dynamische prijzen. Dat houdt dus in dat je bij een prijsdaling direct profiteert en uiteraard bij een prijsstijging direct meer gaat betalen. Wel heeft dit als voordeel dat je altijd de juiste prijs betaald.

Ook interessant:   Waarom zouden de energieprijzen stijgen?