Nextenergy of Easyenergy?

De energiemarkt kent inmiddels tientallen verschillende aanbieders. Het is dus niet gek dat je naast de gevestigde namen eens verder kijkt naar welke mogelijkheden je hebt. Ieder jaar komen er namelijk meerdere nieuwe energieleveranciers, die prijstechnisch meer dan interessant kunnen zijn. Twee van deze partijen zijn Nextenergy en Easyenergy. Omdat veel leveranciers in de basis redelijk veel op elkaar lijken, is het goed om ze wat beter te bekijken. Speciaal daarom nemen we deze beide in dit artikel voor je onder de loep.

Nextenergy

Wanneer je zeker wilt weten dat je niet teveel betaald, dan is Nextenergy een absolute aanrader. Echter is het dan wel belangrijk dat je weet wanneer je het beste gebruik kunt maken van het net. Zo kun je namelijk, wanneer je op een slimme manier energie gebruikt, flink wat geld besparen. Omdat de tarieven voor stroom per uur bekend zijn, is het heel goed te plannen wanneer je bijvoorbeeld het beste de auto op kunt laden of de vaatwasser aan kunt zetten. Op deze manier zorg je ervoor dat je profiteert van het lage tarief en kun je op basis daarvan eenvoudig en doelgericht energie en dus ook geld besparen met Nextexergy.

Easyenergy

Vandaag de dag is het heel gangbaar dat je als consument de inkoopprijs van gas en elektra betaald. Waar tegenwoordig te meeste bedrijven die doen, was Easyenergy hier absolute voorloper in. Easyenergy bestaat sinds 2017 en heeft dezelfde moedermaatschappij als het bekende EasyJet. Goed om te weten, is dat bij bij Easyenergy altijd weet waar je aan toe bent. Zo kun je je contract op ieder gewenst moment stopzetten en wordt er alleen geld verdiend aan de maandelijkse vaste kosten die je verplicht bent om te betalen. Dit zal vaak niet meer zijn dan een paar euro per maand. Uiteraard blijft het uiteindelijk aan jezelf welke keuze je maakt. Waar de één het namelijk prettig vindt om te kunnen profiteren van bijvoorbeeld piek- en dal tarieven, heeft de ander het liefst een vaste prijs. Zorg er daarom dus ook voor dat je voor jezelf een afweging maakt van wat jij prettig vindt, zodat je op basis daarvan een keuze kunt maken voor jezelf.