Dynamische energieprijzen

In de huidige tijd waar de energieprijzen hoger zijn dan ooit tevoren, is iedereen natuurlijk op zoek naar de goedkoopste energie mogelijkheden. Ondanks dat, zien we dat het ontzettend lastig is om een leverancier te vinden die relatief voordelig kan aanbieden. Toch zijn er wel degelijk een aantal energiemaatschappijen die in tegenstelling tot andere stukken voordeliger zijn. Om je een idee te geven hoe ook jij de beste dynamische energieprijzen en dynamische energietarieven mogelijkheden kunt vinden, hebben we een aantal tips voor je.

Top 3 aanbieders van dynamische energiecontracten!

1. NextEnergy

NextEnergy biedt zowel gas als elektra aan tegen dynamische prijzen en is goedkoper dan Frank & Tibber!

⚡️ Vast voorschot per maand – geen maandelijkse verrassingen, iedere maand hetzelfde bedrag. In de winter verbruik je meer, in de zomer minder: zo kan NextEnergy een vast voorschot per maand berekenen.

⚡️ Lees de volledige Nextenergy Review van ons!


2. Tibber

Tibber biedt alleen elektra aan maar wel tegen dynamische prijzen met een super app om elektra in te besparen.

⚡️ Betaal achteraf alleen wat je daadwerkelijk hebt verbruikt per maand aan stroom.

⚡️ Lees de volledige Tibber Review van ons!


3. Frank Energie

Frank Energie biedt zowel gas als elektra aan tegen dynamische prijzen!

⚡️ Dynamische energieprijzen betekent dat je ieder uur de inkoopprijs van energie betaald. Afgelopen 6 maanden was de prijs gemiddeld €0.30!

⚡️ Lees de volledige Frank Review van ons!


! Budget Energie

Geen interesse in dynamische energietarieven? Kies dan voor Budget Energie! Met een vast contract heb je sinds 2023 prijzen voor gas en elektra onder het prijsplafond!

⚡️ De goedkoopste aanbieder voor een variabel contract!

⚡️ Lees de volledige Budget Energie van ons!

Vergelijken

Dat de energieprijzen vandaag de dag extreem fluctueren, dat moge duidelijk zijn. Niet voor niets kiezen er daarom ook steeds meer mensen voor om op basis van het uurtarief energie in te kopen. Hierdoor weet je zeker dat je nooit teveel betaald en betaal je dus het actuele tarief. Om je een idee te geven welke voordelen dit allemaal heeft, hebben we er een aantal voor je op een rijtje gezet.

Er is natuurlijk niets zo belangrijk als het vergelijken van verschillende aanbieders met elkaar. Dat geldt overigens niet alleen voor onze energiecontracten, maar voor alles waarbij we meerdere keuzes hebben. Het is namelijk heel gemakkelijk om bij je huidige aanbieder te blijven omdat je hier al jaren zit. Toch zal je zien, dat wanneer je hier actief mee aan de slag gaat je wel degelijk flink wat euro’s per jaar kunt besparen.

Altijd de actuele prijs

Wanneer jij een contract afsluit met een vast tarief, dan weet je natuurlijk altijd waar je aan toe bent. Toch heeft dit als grote nadeel, dat je bij een prijsdaling niet profiteert. Dit is met een energiecontract tegen inkoopprijs dus wel het geval zoals bij Frank Energie. De energie wordt namelijk tegen het uurtarief aan je ‘verkocht’, waardoor je dus bij een eventuele prijsdaling direct profiteert. Zo hoef je dus nooit bang te zijn dat je teveel betaald, want ook bij een stijging betaal je de prijs die op dat moment geldt. Kortom, ontzettend transparant dus.

Je kunt zelf de tarieven in zien

De meeste aanbieders die op deze manier werken, hebben de mogelijkheid om middels een APP of via het internet exact te zien wat de tarieven voor die dag zijn en ook wat de verwachting is. Op deze manier weet je dus exact wanneer het verstandig is om misschien juist even niet te douchen of juist wel. Door je een duidelijk inzicht te geven in de tarieven, kun je zelf nog gerichter invloed uitoefenen op je energiekosten. Zo kom je niet snel meer voor een verrassing te staan en weet je ook wat je kosten zowel maandelijks als dagelijks zijn.

Kijk niet alleen naar de energieprijzen

Wanneer jij de goedkoopste energie mogelijkheden met elkaar wilt vergelijken, dan is het allereerst goed om niet alleen te kijken naar de prijzen voor gas en licht per kuub en kWh. Er zijn namelijk nog veel meer facetten die uiteindelijk de prijs bepalen. Hierbij is het van belang ook te kijken naar het vastrecht en ook de leveringskosten per dag. Onderaan de streep maken deze beide kosten namelijk vaak het verschil. Staar je dus daarom ook nooit blind op puur en alleen de prijs van gas en licht, maar kijk ook naar alle bijkomende kosten, vaak het vastrecht genoemd. Dit kan je namelijk uiteindelijk een hoop teleurstelling voorkomen.

Je zit nergens aan vast

Het grote voordeel aan een dergelijk contract, is dat je niet vastzit aan een contract voor een langere periode. Het enige waar je wel rekening mee moet houden, is dat wanneer je voorschot natuurlijk een stuk lager ligt, dan het daadwerkelijke verbruik, je een afrekening ontvangt. Niet voor niets is het dus ook altijd belangrijk om te kijken wat je gemiddelde jaarverbruik is en op basis daarvan je voorschot bepalen.

Ga voor een dynamisch contract

Hoe verleidelijk het ook lijkt om te kiezen voor een vast contract, is het beter in de huidige tijd te kiezen voor een contract op basis van dagprijzen zoals bij dynamische energieprijzen van toepassing is. Zo profiteer je namelijk direct van een prijsdaling en heb je ook meteen inzichtelijk wat de verwachtingen zijn. Zo hoef je dus nooit bang te zijn dat je een stuk meer betaald dan dat eigenlijk nodig had hoeven zijn. Doordat de prijzen ieder uur veranderen, betaal je dus bij een prijsdaling direct een scherper tarief, hoe fijn is dat?