Dynamisch energiecontract

Dat de energieprijzen vandaag de dag extreem fluctueren, dat moge duidelijk zijn. Niet voor niets kiezen er daarom ook steeds meer mensen voor om op basis van het uurtarief energie in te kopen. Hierdoor weet je zeker dat je nooit teveel betaald en betaal je dus het actuele tarief. Om je een idee te geven welke voordelen dit allemaal heeft, hebben we er een aantal voor je op een rijtje gezet.

Altijd de actuele prijs

Wanneer jij een contract afsluit met een vast tarief, dan weet je natuurlijk altijd waar je aan toe bent. Toch heeft dit als grote nadeel, dat je bij een prijsdaling niet profiteert. Dit is met een energiecontract tegen inkoopprijs dus wel het geval zoals bij Frank Energie. De energie wordt namelijk tegen het uurtarief aan je ‘verkocht’, waardoor je dus bij een eventuele prijsdaling direct profiteert. Zo hoef je dus nooit bang te zijn dat je teveel betaald, want ook bij een stijging betaal je de prijs die op dat moment geldt. Kortom, ontzettend transparant dus.

Je zit nergens aan vast

Het grote voordeel aan een dergelijk contract, is dat je niet vastzit aan een contract voor een langere periode. Het enige waar je wel rekening mee moet houden, is dat wanneer je voorschot natuurlijk een stuk lager ligt, dan het daadwerkelijke verbruik, je een afrekening ontvangt. Niet voor niets is het dus ook altijd belangrijk om te kijken wat je gemiddelde jaarverbruik is en op basis daarvan je voorschot bepalen.

Je kunt zelf de tarieven in zien

De meeste aanbieders die op deze manier werken, hebben de mogelijkheid om middels een APP of via het internet exact te zien wat de tarieven voor die dag zijn en ook wat de verwachting is. Op deze manier weet je dus exact wanneer het verstandig is om misschien juist even niet te douchen of juist wel. Door je een duidelijk inzicht te geven in de tarieven, kun je zelf nog gerichter invloed uitoefenen op je energiekosten. Zo kom je niet snel meer voor een verrassing te staan en weet je ook wat je kosten zowel maandelijks als dagelijks zijn.