Nieuw energiecontract

De huidige energiemarkt staat op zijn kop. De prijzen voor energie en gas schieten door het dak heen, waardoor veel mensen aan het oriënteren zijn wat de beste manier is om deze dure tijden door te komen met hun energiecontract. We helpen je graag door een aantal tips te geven, zodat je de financiën en geldzaken voor je energiekosten goed onder controle kunt houden. Veel mensen vragen zich namelijk af of je zou moeten blijven zitten bij je huidige energieleverancier of dat overstappen toch loont. Die vraag stelden we onszelf ook en onze inzichten delen we graag met je.

Blijven zitten of overstappen?

Veel energiemaatschappijen geven aan dat het verstandigste is om te blijven zitten waar je zit, totdat de energieprijzen gaan stabiliseren en je goed de energieprijzen met elkaar kunt vergelijken. Dat klinkt natuurlijk heel attent van je energieleverancier, maar is dat ook de meest verstandige optie? Hierbij is vooral belangrijk dat je goed kijkt naar de nieuwe tarieven die je energieleverancier je aanbiedt als je blijft zitten. Als je dat weet kun je het beste een gratis online energievergelijker gebruiken om te kijken wat de prijzen zijn bij andere leveranciers. Neem hierbij zowel energie als de gasprijs mee in je kostenvergelijk, de ene energieleverancier geeft namelijk een betere prijs op gas en de andere op energie, maar uiteindelijk gaat het om wat jij per maand moet betalen.

Ook interessant:   Pennen bedrukken voor evenementen: de perfecte manier om indruk te maken

Nieuw vast contract of variabel contract?

Wanneer je erachter bent wat de verschillende prijzen in de energiemarkt zijn, dient zich de vraag aan of je een nieuw vast contract van bijvoorbeeld 1 jaar moet nemen of een variabel contract moet afsluiten. Wanneer je niets doet en bij je huidige energieleverancier blijft, heb je automatisch een variabel contract. Hiermee wordt bedoeld dat je iedere maand kunt opzeggen, maar dat de energieleverancier ook de prijzen tussentijds mag aanpassen.

Wanneer je overstapt kun je een 1 jarig contract afsluiten, dan weet je in ieder geval zeker wat je per maand kwijt bent het komende jaar. Dit kan echter nadelig uitpakken als dit jaar de energieprijzen weer gaan dalen, maar dat is moeilijk voorspellen. Het kan ook voordelig uitpakken als de energieprijzen nog verder gaan stijgen dit jaar.