Investeren in zonnepanelen? Hier een paar tips!

Zonne-energie is een schone en hernieuwbare energiebron, en het potentieel voor het gebruik van zonnepanelen blijft groeien. Bovendien zien we ook dat steeds meer investeerders, bedrijven en particulieren geïnteresseerd in het aanschaffen van zonnepanelen als een investering en als een middel om onze ecologische voetafdruk te verkleinen. Als je overweegt te investeren in zonnepanelen, zijn er een aantal dingen die je moet weten voordat je ze aanschaft. We hebben een paar handige tips voor je op een rijtje gezet zodat je een een weloverwogen beslissing kunt nemen.

Bepaal of zonnepanelen de investering waard zijn

De eerste stap om te bepalen of zonnepanelen de investering waard zijn, is uitzoeken hoeveel geld je kunt besparen met zonnepanelen. Dit zal je helpen de algemene financiële voordelen van een investering in zonnepanelen te begrijpen en dit zal nodig zijn om het rendement op de investering (ROI) te berekenen. Om dit te doen, moet je eerst bepalen hoeveel je momenteel betaalt voor elektriciteit. Zodra je dit getal weet, neem je het bedrag dat je moet investeren in zonnepanelen en daarna tel je dit op bij het bedrag dat je momenteel betaalt voor elektriciteit. Trek dit getal vervolgens af van het bedrag dat je voor elektriciteit zou betalen als je al zonnepanelen op je huis had geïnstalleerd. Dit zal je een idee geven van hoeveel geld je in totaal zult besparen met de geïnstalleerde zonnepanelen.

Ook interessant:   Energie besparen is makkelijker dan je denkt

Hoeveel kosten zonnepanelen?

De kosten van zonnepanelen variëren aanzienlijk, afhankelijk van het type zonnepanelen dat u kiest, de kwaliteit ervan en de plek waar u woont. Zonnepanelen zijn een investering die tientallen jaren meegaat. Zo zou je voor een systeem van tien zonnepanelen (3.700 watt) bijvoorbeeld kunnen rekenen op kosten van rond de €4.500,-. Dit hangt wel af van de kwaliteit van de panelen zelf. Voor veel mensen zijn 6 tot 8 zonnepanelen voldoende.

Waar kan ik zonnepanelen laten plaatsen?

Ben je bang dat je het dak van je huis beschadigt door zonnepanelen te plaatsen? Dan zou je ervoor kunnen kiezen om een carport met zonnepanelen te laten plaatsen. Als je graag zonnepanelen wilt, maar deze niet op het dak van het huis wilt laten installeren, kun je ook kiezen voor een overkapping met zonnepanelen. Dit is een ideale manier om een kleinere hoeveelheid aan zonnepanelen aan te kunnen schaffen. Dit is ook ideaal als je op zoek bent naar mogelijkheden om juist nog meer zonnepanelen te laten plaatsen.