Hoe kun je kleuren toepassen bij het ontwerpen van een kantoor?

Als je een kantoor gaat ontwerpen, dan heb je naast de meubels en de inrichting daarvan ook nog de kleuren waar je rekening mee moet houden. Zowel de kleuren verf op de muur als de kleur van de meubels kunnen namelijk een groot verschil geven bij het gevoel van het kantoor. Hieronder bespreken we hoe je kleuren kunt toepassen bij het ontwerpen van een kantoor.

Algemene kleur

De algemene kleur is natuurlijk de kleur die de muren hebben. Je kunt er voor kiezen om voor een standaard witte kleur te gaan, maar je kunt er ook voor kiezen om de muur juist een kleurtje te geven. Zo kun je bijvoorbeeld de muren blauw of groen maken, dit straalt namelijk rust en concentratie uit, dingen die zeker goed van pas komen op een kantoor.

Accentkleuren

Naast de algemene kleuren kunnen de accentkleuren ook nog een hoop toevoegen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor oranje of gele meubels als je wat meer focus wilt leggen op de creativiteit bij een kantoor ontwerpen.

Creativiteit 

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om je kantoor in verschillende secties op te delen, zo kun je één neutrale ruimte hebben waar bijna geen kleur wordt gebruikt voor de rust, maar ook een creatief gedeelte waarbij je kleuren gebruikt die de creativiteit stimuleren zoals paars of geel of oranje.

Ook interessant:   Energiebesparing en comfort met raamfolie

Rust ruimtes

Als je naast de creativiteit ruimtes ook nog wat rust ruimtes wilt om even met wat anders bezig te zijn als werk, dan kun je beter gebruik maken van kleuren zoals natuurlijke kleuren. Bij deze natuurlijke ruimtes passen ook plantjes, die ook kunnen bijdragen aan de ontspannen omgeving. Het is belangrijk dat bij deze rustige ruimtes niet al teveel meubels staan, anders kan het alsnog chaotisch gaan aanvullen.

Naast de meubels en de inrichting van de meubels moet je ook rekening houden met de kleur die je geeft aan de omgeving en de meubels. Je kunt voor een algemene kleur kiezen zoals blauw of groen, dit straalt namelijk rust en concentratie uit. Voor accentkleuren kun je kiezen voor gele of oranje meubels om wat meer creativiteit in het kantoor te blazen. Je kunt er ook voor kiezen om het kantoor op te delen in verschillende secties, waarbij je bijvoorbeeld een creatieve en rustige ruimte hebt. Gebruik voor de creatieve ruimte kleuren zoals oranje, geel of paars en voor de rustige ruimtes natuur kleuren met wat plantjes.