Een energiezuinige tv uitzoeken

In onze moderne tijd is de televisie een onmisbaar onderdeel geworden van ons dagelijks leven. We gebruiken het voor entertainment, nieuws en zelfs als medium om met vrienden en familie te communiceren. Maar, wist u dat uw televisie een van de grootste energieverbruikers in huis kan zijn? Een energiezuinige televisie kan u helpen om energie en geld te besparen. In dit artikel bespreken we wat een energiezuinige televisie is, de voordelen van IPTV kijken en het verschil in energiezuinige televisies per energielabel.

Wat is een energiezuinige televisie?

Een energiezuinige televisie is een tv die minder energie verbruikt dan conventionele tv’s. Dit wordt meestal bereikt door gebruik te maken van LED-technologie in plaats van conventionele LCD- of plasmatechnologie. LED-televisies verbruiken minder energie omdat ze gebruik maken van lichtdioden om het beeld weer te geven, terwijl conventionele tv’s gebruik maken van fluorescentielampen. Bovendien hebben LED-televisies meestal een automatische helderheidsregeling, wat betekent dat de helderheid van het scherm automatisch wordt aangepast aan de omgeving. Dit helpt bij het verminderen van het energieverbruik.

Voordelen van IPTV kijken

IPTV, of Internet Protocol Television, is een op internet gebaseerde tv-dienst die kan worden gestreamd via uw internetverbinding. Dit heeft een aantal voordelen ten opzichte van traditionele tv-diensten. Ten eerste biedt een IPTV box een grotere keuze aan kanalen en programma’s, omdat het niet gebonden is aan de beperkingen van kabel- of satelliettelevisie. Ten tweede kan IPTV worden bekeken op een breed scala aan apparaten, waaronder smartphones, tablets en laptops. Dit maakt het mogelijk om tv te kijken waar u ook bent, op elk gewenst moment. Ten slotte kan IPTV u helpen geld te besparen, omdat u niet hoeft te betalen voor kabel- of satellietabonnementen en u alleen betaalt voor de kanalen en programma’s die u wilt bekijken.

Ook interessant:   Het verduurzamen van een appartement om het energielabel te verbeteren

Energiezuinige televisies per energielabel

Televisies zijn ingedeeld in verschillende energielabels, van A tot G, waarbij A de meest energiezuinige is en G de minst energiezuinige. De meest energiezuinige tv’s hebben doorgaans een A++ energielabel. Volgens de Europese Commissie verbruikt een gemiddelde televisie van 42 inch ongeveer 100 kilowattuur (kWh) per jaar. Hieronder staan de gemiddelde verbruiken van een televisie per jaar, per energielabel:

EnergielabelGemiddeld verbruik per jaar (kWh)
A++30-50
A+50-70
A70-100
B100-150
C150-200
D200-250
E250-300
F300-350