De voordelen van een groene tuin

Onze tuin, het grootste deel van het jaar helaas niet geschikt om van te kunnen genieten. Toch is het wel belangrijk dat je tijd en ook vooral aandacht schenkt aan het onderhoud van je tuin. Vooral met de steeds mooier wordende zomers in ons land, kunnen we vaak al vanaf eind maart, begin april voorzichtig genieten van de eerste voorjaarszon. Hoe fijn is het dan dat je een prachtige groene tuin hebt, waar je niet alleen kunt genieten van de prachtige bloemen en planten, maar ook van bijvoorbeeld de vogels die zich in het voorjaar weer voorzichtig beginnen te nestelen. Een groene tuin biedt je dus ontzettend veel voordelen, welke dat allemaal zijn, vertellen we je in dit artikel.

Goed voor de flora en fauna

Een groene tuin is niet alleen mooi om naar te kijken, maar biedt ook tal van voordelen voor zowel de mens als het milieu. Een groene tuin zorgt voor een oase van rust, waardoor het nog makkelijker wordt om te ontspannen, stress te verminderen en je mentale gesteldheid een boost te geven. Daarnaast zorgt het er ook voor dat vogels en allerlei andere dieren zich in je tuin kunnen huisvesten en kunnen genieten van de ruimte die het ze biedt. Waar ze in de zomermaanden natuurlijk prima zelf kunnen zorgen voor eten, is vogelvoer kopen voor de wintermaanden wel aan te raden. Vooral wanneer er veel sneeuw ligt, is het voor veel vogels een hels karwei om zichzelf en ook de kleintjes te kunnen voeden.

Ook interessant:   Is een (elektrische) taxi soms de duurzamere keuze?

Sfeervol en gezellig

Wanneer je tijdens de warme zomermaanden optimaal wilt kunnen genieten van je tuin, is het wel gezellig om een groene tuin te hebben. Het is natuurlijk een heel verschil of je een tuin vol met terrastegels hebt van 60 bij 60 of dat je verschillende borders hebt, wat bloemen en ook verschillende plantenbakken. Let er wel op dat je je tuin aan het einde van het zomerseizoen, wel weer winterklaar maakt. Dat houdt in dat de planten en bloemen die het volgende jaar weer terugkomen, keurig worden afgedekt en ook de tuinmeubels netjes worden opgeborgen. Dit kan in de schuur of garage zijn, maar heb je deze mogelijkheid niet, zorg er dan voor dat je het geheel goed hebt afgedekt met een zeil. De volgende stap is er één voor de vogels in je tuin. Tijdens de wintermaanden is het zoeken naar voedsel natuurlijk lastig. Meelwormen kopen is dan een goede manier om de vogels te kunnen voorzien van eten tijdens een flink bui sneeuw of wanneer het stevig heeft gevroren.