Zonneplan Energie of Tibber?

Nu de energie ‘gekte’ weer enigszins is gaan liggen, zien we dat niet alleen de verschillende aanbieders weer langdurige contracten durven aan te bieden, maar zien we ook dat veel consumenten weer de stap durven te nemen om over te gaan naar een andere energieleverancier. Waar de één natuurlijk al jaren bij dezelfde energiemaatschappij zit, zien we dat andere regelmatig switchen om zo maximaal te kunnen profiteren van allerlei verschillende welkom kortingen die ze worden geboden. Omdat de keuze enorm is, bespreken we in dit artikel twee aanbieders die de laatste jaren ook in Nederland de markt hebben weten te betreden. Hoewel de gevestigde namen het natuurlijk al jarenlang goed doen, zien we dat de concurrentie serieus toeneemt. In dit artikel bespreken we daarom ‘Zonneplan Energie’ en ‘Tibber’.

⚡️ Bekijk nu jouw aanbod van Tibber! ⚡️

Zonneplan Energie

Zonneplan Energie doet iets wat (nog) geen enkele andere aanbieder doet en dat is dagelijks opzegbare contracten. Niet zo heel gek dus dat ze steeds meer aan populariteit weten te winnen. Niet voor niets noemen ze hun contract ‘Nederlands Slimste Energiecontract’. Waar de meeste aanbieders een maand hanteren, kun je bij Zonneplan Energie dus iedere dag opzeggen. Kies je voor ‘Zonneplan’ dan ben je verzekerd van groene stroom en betaal je de inkoopprijs per uur voor een kWh stroom en de dagprijs voor een kuub gas. Dit zorgt er niet alleen voor dat de prijzen altijd transparant zijn, maar je ook zeker weet dat je niet te veel betaalt. Doordat je contract dagelijks opzegbaar is, heb je ook niet te maken met eventuele boetes bij het opzeggen. Kortom, flexibiliteit alom.

Tibber

Waar de meeste energieleveranciers vandaag de dag vooral de focus hebben op het verschuiven van het energieverbruik, zien we dat Tibber net dat stukje verder gaat. Niet alleen kun je met de handige app exact zien wanneer je wat betaalt voor een kWh stroom. Zo kun je namelijk naast het precies zelf plannen wanneer je de wasmachine, droger of vaatwasser aanzet, ook zien waar je op kunt besparen. Door de slimme app krijg je namelijk regelmatig tips en aanbevelingen waarmee je het verbruik kunt verminderen. Niet alleen goed voor je portemonnee, maar dus ook voor het milieu.

Wat kies je?

De uiteindelijke keuze tussen Zonneplan Energie of Tibber, is vooral afhankelijk van je eigen voorkeur. Zo heb je bij Tibber niet de luxe die je dagelijks kunt opzeggen, maar helpen ze je wel net dat stapje extra, waardoor je serieus kunt besparen op de kosten. Het voordeel bij beide is wel dat je bijna direct kunt opzeggen. Dus twijfel je, dan is het altijd mogelijk om beide eens een periode van bijvoorbeeld een half jaar te proberen. Zo kun je op basis van je eigen bevindingen helemaal zelf bepalen wat bij je past.

⚡️ Bekijk nu jouw aanbod van Tibber! ⚡️