Tibber of Frank Energie?

In de huidige tijd waarin de energieprijzen door het dak gaan, zijn we allemaal massaal aan het kijken hoe het goedkoper kan. Naast dat je natuurlijk ook zelf het nodig kunt doen om je verbruik te verminderen, is het ook raadzaam om kritisch te kijken naar je huidige energieleverancier om te kijken wat daar nog voor winst te behalen valt. In dit geval gaan we eens kritisch kijken naar twee relatief nieuwe spelers op deze markt. We hebben het dan over Tibber en over Frank energie. In dit artikel gaan we dieper in op de tarieven van beide en ook bekijken we welke keuze nu uiteindelijk het beste is. Wel is het goed te weten dat de uiteindelijke keuze afhankelijk is van meerdere factoren. Wat voor de één wel voordelig is, hoeft dit voor de ander natuurlijk niet per se zo te zijn.

Het grootste verschil is dat Tibber meer dan alleen elektra en gas aanbiedt zoals ook meer integraties om energie te besparen, terwijl Frank Energie hier een beperkter aanbod in heeft!

Frank energie


Kies je voor Frank energie, dan weet je zeker dat je niet teveel betaald. Zowel Tibber als Frank energie hebben een app waarin je de uurprijs voor stroom kunt zien. Dit zorgt ervoor dat je altijd aan de goede kant van de streep zit. Mocht het namelijk zo zijn dat de prijzen dalen, dan profiteer jij hier als klant direct van. Daarbij komt ook dat je regelmatig handige bespaartips krijgt, die je relatief eenvoudig kunt toepassen. Dit zorgt ervoor dat je naast het al reeds scherpe tarief, ook nog eens de mogelijkheid hebt om je verbruik voor gas en stroom te verminderen. Als gezegd heeft Frank Energie het voordeel ten op zichte van Tibber dat het zowel elektra als gas aanbiedt, waar Tibber alleen elektra aanbiedt. Helemaal het reduceren van het gebruik van gas is goed voor het milieu. Dit draagt namelijk bij aan de reductie van de uitstoot van CO2.

Tibber

Eén van de grootste voordelen welke Tibber heeft ten opzichte van Frank energie, is dat Tibber een speciale app heeft die je exact laat weten waar je het beste gebruik kunt maken van het net. Dit kan ervoor zorgen dat je flink wat geld kunt besparen. Stel dat je namelijk je auto wilt opladen, dan kan een paar cent per kWh flink wat schelen namelijk. Door serieus gebruik te maken van de app, kun je van uur tot uur zien wat de prijs voor stroom is en weet je ook zeker dat je groene stroom van Nederlandse bodem gebruikt. Echter is het wel zo dat je niet altijd de mogelijkheid hebt om te schuiven met het gebruik van stroom. Je kunt je namelijk wel voorstellen dat je niet een uur gaat wachten totdat je de stofzuiger aan zet.