Tibber of Budget Energie?

Besparen op stroom en gas willen we allemaal wel. Daarom kun je kiezen tussen verschillende energieaanbieders. De energieaanbieders hebben vaak onderling een andere aanpak. Zo kan de ene aanbieder ervoor kiezen om alleen dynamische contracten af te sluiten. Andere aanbieders bieden vooral variabele en vaste contracten aan. Bij een aanbieder als Budget Energie weet je precies wat je kunt verwachten, terwijl je bij een aanbieder als Tibber juist voorop loopt in de energietransitie. Zo kennen beide aanbieders hun verschillen en overeenkomsten.

Held in de energie transitie met Tibber

Wil je echt actief je steentje bijdragen aan de energietransitie in Nederland? Dan is Tibber een goede optie om te overwegen. De aanbieder biedt onder meer een slimme app aan, waarmee je de dynamische energieprijzen voortdurend in de gaten kunt houden. Het enige energiecontract dat Tibber aanbiedt, is een dynamisch contract. Daardoor krijg je groene stroom en gas tegen dynamische prijzen aangeboden. Deze prijzen kunnen een paar keer per dag veranderen.

Opvallend is dat je bij Tibber niet vastzit aan een vervelend energiecontract met een lange looptijd. Het contract van deze aanbieder is namelijk dagelijks opzegbaar, zonder dat je daarvoor een boete hoeft te betalen. De aanbieder maakt nooit winst op je verbruik. Dankzij de handige app weet je precies wanneer je voordelig je auto op kunt laden hoe je slimmer met zonnepanelen om kan gaan en wat de grote stroomvreters in huis zijn. Aan de hand van het Grid Rewards startpakket kun je geld verdienen door het stroomnet te helpen. Zo krijg je onder meer het energiecontract, een laadpunt en een loadbalancer. Dit pakket kun je met een korting bij Tibber aanschaffen.

Vooral duidelijkheid bij Budget Energie

Bij Budget Energie heb je geen apparatuur waarmee je een voorloper in de energietransitie kan zijn. Maar Budget Energie biedt je wel de mogelijkheid aan om groen te doen. Zo biedt deze aanbieder alleen 100 procent groene stroom en gas aan. Budget Energie is dan ook transparant over het stroometiket en hoe het contract in elkaar zit. Je kunt bij deze aanbieder kiezen uit verschillende contracten. Een vast contract met een looptijd van 1 jaar of 3 jaar voor wie duidelijkheid wil. Een variabel contract met een maandelijks veranderend tarief voor wie wel mee wil bewegen, maar niet te maken wil krijgen met dagelijks veranderende tarieven. En een dynamisch energiecontract voor wie nooit te veel wil betalen.

Bij deze energieaanbieder kun je gebruikmaken van een spoedaanvraag als je gaat verhuizen, zodat je binnen 2 dagen al energie hebt. Anders heb je binnen 3 dagen energie. Mag je nog niet wisselen van energieleverancier, dan kun je de bespaarmelding aanvragen en krijg je meteen een berichtje zodra je kunt overstappen.

Bovendien is het mogelijk om korting te krijgen op je energierekening als je Budget Energie combineert met Budget Alles-in-1 en Budget Mobiel. Je hebt altijd 14 dagen bedenktijd, voordat het contract ingaat. Verder krijg je met de handige Budget Thuis-app inzicht in je verbruik en kosten en kun je rekenen op gewoon goede service. Toch is de app niet zo uitgebreid als de app van Tibber.

Nieuwste snufjes of geen poespas?

De keuze tussen Tibber of Budget Energie hangt af van wat je zelf wenst. Wil je graag zakendoen met een echte voorloper van de energietransitie in ons land? Dan is Tibber een goede optie. Met handige technische snufjes zoals een gedetailleerde app en het Grid Rewards startpakket kun je energie besparen en dus besparen op je energierekening.

Wil je vooral duidelijkheid zonder al te veel poespas, dan kun je kiezen voor Budget Energie, die alle drie contractsoorten aanbiedt. Bij Tibber kun je alleen een dynamisch contract afsluiten.