NextEnergy of Budget Energie?

Voor veel consumenten is Budget Energie inmiddels een bekende naam op de energiemarkt, maar is NextEnergy nog minder bekend. Maar onbekend maakt nog niet onbemind. Er zijn verschillende redenen om te kiezen voor deze energieaanbieder. Je doet er voordat je een energiecontract afsluit goed aan om deze twee aanbieders met elkaar te vergelijken. Want daardoor is het mogelijk om maandelijks flink te besparen en te profiteren van de laagste tarieven.

NextEnergy: vooral inzet op slim gebruik van energie

NextEnergy is een aanbieder van energie die consumenten laat profiteren van lage energieprijzen door in te spelen op de dalmomenten. Zo kun je al snel honderden euro’s extra besparen. Bij NextEnergy heb je de mogelijkheid om slechts één energiecontract af te sluiten. De aanbieder biedt namelijk alleen dynamische energiecontracten aan. Daardoor heb je wel minder zekerheid wat je maandelijks moet betalen, maar uit de praktijk blijkt dat het vaak het voordeligste contract is.

Dynamische stroom en gas van NextEnergy was in 2023 bijvoorbeeld bijna de helft goedkoper dan de energierekeningen van aanbieders die een variabel contract aanbieden. In de eerste helft van 2023 wisten klanten van de aanbieder gemiddeld 165 euro per maand te besparen op hun energierekening. NextEnergy zet namelijk vooral in op slimme oplossingen. Daarom heeft het bedrijf de slimme thuisbatterij aan het aanbod toegevoegd. Op deze manier kun je het net stabiliseren en profiteren van je zonnepanelen. Daarnaast krijg je toegang tot de app waarmee je de actuele energieprijzen in kunt zien en een pushmelding krijgt als de prijzen extra laag zijn.

Zo kun je tot wel 11 euro op een laadsessie van je elektrische auto en tot wel 66 procent besparen op het draaien van een wasje. Door slim om te gaan met energie, kun je bij deze aanbieder dus aanzienlijk besparen.

Budget Energie: vooral besparen door slimme inkoop

Toch willen niet alle consumenten alleen een dynamisch energiecontract afsluiten. Een deel van de consumenten vindt het prettig om te weten wat het maandelijkse voorschot zal worden in verband met het budget. Wil je dus zeker weten dat je elke maand bijvoorbeeld 150 euro voor je energie betaalt? Dan kun je een vast contract bij Budget Energie afsluiten. Daarnaast biedt deze aanbieder ook een variabel contract aan. Dat werkt wel anders dan bij andere aanbieders. Bij veel energieaanbieders worden de prijzen om de zes maanden vastgesteld. Bij Budget Energie is dat iedere maand. Je weet daardoor niet precies wat je volgende maand betaalt.

Wil je altijd profiteren van energie tegen inkoopprijzen, dan kun je ook bij Budget Energie kiezen voor een dynamisch contract. De prijzen veranderen dan een paar keer per dag. Je kunt bij deze aanbieder dus zelf het contract afsluiten dat je zelf interessant vindt. De producten bestaan uit 100 procent groene stroom en gas. Daarnaast kun je ook profiteren van een combikorting tot wel 17,50 euro per maand als je Budget Energie combineert met Budget Alles-in-1 en Budget Mobiel.

Liever Nextenergy of Budget Energie kiezen?

Welke keuze je het beste kunt maken, is afhankelijk van je persoonlijke wensen. Wil je bijvoorbeeld zeker weten dat je elke maand hetzelfde bedrag betaalt gedurende de looptijd van het contract? Dan kan een vast contract bij Budget Energie de oplossing zijn. Daardoor loop je wel het risico te veel te betalen, want als de prijzen dalen, blijft jouw energiecontract op hetzelfde prijspeil staan. Een variabel contract verandert eens per maand van tarieven. Daardoor profiteer je niet van lagere tarieven als de tarieven een paar dagen lager staat.

Wil je dat wel, dan kun je een dynamisch contract bij een van beide aanbieders afsluiten. Daarbij blijft het wel dagelijks een verrassing of je met lage of hoge tarieven te maken krijgt.