Waarom zonnepanelen in Amsterdam?

Wanneer jij een steentje bij wilt dragen aan een schoner en beter milieu, door de uitstoot van CO2 van je woning drastisch te verlagen, dan is het aan te raden om je dak vol te laten leggen met zonnepanelen. Niet voor niets zien we daarom dus ook steeds meer mensen die kiezen voor het laten plaatsen van Zonnepanelen Amsterdam. Naast het feit dat je er namelijk volledig je eigen energie mee kunt opwekken en dus veel minder CO2 uitstoot hebt, heeft het ook zo z’n financiële voordelen. Dus wil jij weten waarom je zonnepanelen zou moeten laten plaatsen in Amsterdam? Lees dan onderstaande artikel goed door!

Je bespaart op je rekening

Naast het feit dat je met het laten plaatsen van panelen bijdraagt aan een schoner milieu, scheelt het je simpelweg ook gewoon serieus geld iedere maand. Met een gemiddeld verbruik van 2.500 kWh per jaar en een prijs van 0,50 cent per kWh, kun je al snel tot wel 1200 euro per jaar besparen. De gemiddelde terugverdientijd van deze panelen ligt zo tussen de 7 en 9 jaar en de levensduur is ruim het dubbele. Concreet houdt dit dus in dat je in tegenstelling tot het geld op je spaarrekening te zetten, een veel hoger rendement behaald wanneer je investeert in zonnepanelen. Daarbij komt ook dat je nadat je ze hebt terugverdiend, als het ware gratis stroom hebt voor de rest van de periode.

Ook interessant:   Hoe kun je het beste je vaste lasten vergelijken?

Je draagt bij aan het verminderen van CO2

Waar veel mensen denken dat ons stroom alleen maar wordt opgewekt door wind- en zonneparken, is dit dus niet het geval. Wist je namelijk dat er ook nog steeds een groot deel van het stroom wordt opgewekt door middel van kolencentrales? Door te kiezen voor zonnepanelen, hoeven kolencentrales minder stroom te genereren en wordt de uitstoot van CO2 verlaagd. Uiteraard is het per huishouden een minimale hoeveelheid, maar wanneer we dit allemaal massaal doen, kunnen we serieus ons steentje bijdragen aan het verminderen van de uitstoot van CO2 in de wereld.