Je huis beschermen tegen ongedierte

Ongedierte in je huis is naast onhygiënisch, ook een gevaar voor je apparaten, constructie van je woning en erger. Op de eerste plaats is ongedierte in 99 van de 100 gevallen vooral onwenselijk, het is niet voor niets ongedierte en geen huisdier. Bij ongedierte moet je denken aan bijvoorbeeld klein ongedierte als zilvervisjes en mieren, maar ook muizen, ratten en wespen vallen onder ongedierte. Ongedierte wat je niet direct ziet maar wel erg schadelijk voor je huis kan zijn is bijvoorbeeld houtworm, wat de constructie van je huis langzaam maar zeer erg kan beschadigen. In deze blog gaan we proberen alles tegen ongedierte te benoemen en oplossingen aan te dragen wat je tegen ongedierte kunt doen.

Preventief ongedierte voorkomen

Zoals het bekende gezegde als zegt: voorkomen is beter dan genezen. Daarom beginnen we bij de tips om preventief ongedierte te voorkomen. Oftewel; hoe kun je voorkomen dat ongedierte je huis binnenkomt?

Tip 1: houd je huis schoon

Een simpele maar meest doeltreffende preventieve maatregel is het simpelweg schoon houden van je huis. Dat betekent vuilniszakken op tijd verschonen, je vieze afwas zo snel mogelijk afwassen, geen rommel/afval laten rondslingeren en ook je vuilnisbak wekelijks aan de weg zetten.

Tip 2: houd ongedierte letterlijk buiten

Ongedierte komt linksom of rechtsom je huis via kieren, gaten en andere kleine openingen je huis binnen. Kijk dus goed rondom je huis of er kleine openingen zijn die je dicht kunt maken of waar je een rooster voor kunt plaatsen. Dit geldt niet alleen voor de begane grond, maar voor alle verdiepingen en je dak.

Ook interessant:   Besparen op energiekosten met zonnepanelen

Tip 3: plaats meubelen tegen de muur

Kleine donkere plekjes zijn de ideale plek voor ongedierte om zich te nestelen. Zorg er dus voor dat je meubelen zo goed mogelijk tegen de muur staan. Veel kasten hebben bijvoorbeeld een speciale inkeping onderaan, zodat je ze strak tegen de muur en over de plint kunt plaatsen. Maak hier gebruik van, zodat je geen warme en knusse donkere plekken creëert.

Ongedierte bestrijden

Toch ongedierte in huis? Kijk goed wat je zelf kunt doen en schroom vooral niet om een expert in te schakelen om ongedierte te bestrijden. Raak vooral niet in paniek en oriënteer je goed op welke oplossingen er zijn. Ongedierte bestrijding met spoed is vaak erg prijzig, dus bel rustig rond om prijzen te vergelijken.