Hoe kun je het beste je vaste lasten vergelijken?

In een tijd waarin alles steeds duurder wordt, is het belangrijk om kritisch te blijven kijken naar je vaste lasten. Voor iedereen zijn de prijzen voor gas en elektra natuurlijk enorm gestegen en zelfs ondanks het aangekondigde prijsplafond meer dan verdubbeld ten opzichte van een jaar geleden. Het is voor sommige mensen zelfs zo erg, dat ze genoodzaakt zijn om met een dikke trui en een deken op de bank te gaan zitten en de verwarming uit te zetten. Het is daarom dus van belang om regelmatig je vaste lasten onder de loep te nemen, maar hoe kun je dit doen?

Bekijk wat je momenteel allemaal aan vaste lasten hebt

Voordat je aan de slag kunt met de verschillende vaste lasten vergelijkers, is het wel belangrijk te weten welke vaste lasten je allemaal hebt. De meesten hebben namelijk vaak geen idee wat er naast de bekende maandelijkse kosten voor energie, internet en televisie en wat verzekeringen nog meer wordt betaald. Het is dus ook aan te raden om de app van je bank erbij te pakken en van de laatste 6 maanden alles te noteren. Zo heb je direct een beeld wat je allemaal betaald en kun je ook zien wat er eventueel overbodig is en wat niet.

Ook interessant:   Wat zijn de beste energieleveranciers?

Schrap de overbodige lasten

Heb jij bijvoorbeeld een abonnement op een muziekstreamingdienst die je eigenlijk helemaal niet gebruikt? Dan is het belangrijk om deze zo snel mogelijk te schrappen. Het mag dan misschien maar om een paar euro per maand gaan, maar als je er zo nog een aantal hebt, dan kan dit al snel oplopen tot wel enkele honderden euro’s per jaar. Het is daarom dus ook belangrijk om regelmatig te kijken wat je nu wel en wat je nu niet gebruikt.

Vergelijk je vaste lasten online

De prijzen van energie, internet en televisie en ook telefonie zijn heel eenvoudig online te vergelijken. Het advies is dan dus ook om hier iedere paar maanden goed naar te kijken. Zo weet je wat er op dat moment speelt en kun je waar nodig direct een overstap maken.