De grootste voordelen van een dynamisch energiecontract voor ondernemers

Wil je als ondernemer een energiecontract afsluiten, dan heb je meerdere mogelijkheden. Zo kun je kiezen voor het vaste of variabele energiecontract, maar is ook een dynamisch energiecontract het overwegen waard. Als ondernemer is het goed om te kijken naar manieren om je energieverbruik te verminderen en de energierekening te verlagen. Een dynamisch energiecontract is in dit geval een goede keuze. Wat de grootste voordelen zijn van dit contract voor ondernemers? Wij sommen er hieronder een aantal voor je op.

Energiekosten verlagen

Een van de grootste voordelen van een dynamisch energiecontract voor bedrijven, is dat het hiermee mogelijk is om de energiekosten te verlagen. Wat je betaalt voor je energie, hangt namelijk af van de vraag. De prijs van energie verschilt per uur en die van gas per dag. Met een dynamisch contract speel je daarop in. Dat betekent dat je gewoon de uur-of dagprijs betaalt.

Kies je voor een dynamisch energiecontract, dan betaal je iedere maand een voorschot dat gebaseerd is op een analyse van je energieverbruik en de voorspelling van de prijs van elektriciteit en gas. In veel gevallen is het een stuk voordeliger als ondernemer om gewoon de uur- of dagprijs te betalen. Je zet de prijs dan niet vast voor een langere tijd, zoals bij een vast contract. Ook wordt de energieprijs niet per periode aangegeven, zoals bij een variabel contract. Ben je op zoek naar een partij die jou een dynamisch energiecontract te bieden heeft? Kijk dan eens bij ELIX.

Makkelijk je stroomverbruik aanpassen

Wat ook een groot voordeel is van een dynamisch energiecontract, is dat je eenvoudig je stroomverbruik aanpast naar wanneer de stroom en het gas het goedkoopste is. Kies je voor dit contract, dan heb je namelijk de mogelijkheid om zelf te zien op welke momenten van de dag de prijs het laagste ligt. Het is daardoor continu te monitoren.

Door je stroomverbruik daarop aan te passen, is het mogelijk om snel extra geld te besparen op je energierekening. Je profiteert dan direct van de prijsdalingen en speelt goed in op de actuele schommelingen in de markt. Wil je meer informatie over dit energiecontract? Zo werkt een dynamisch energiecontract.

Het biedt flexibiliteit

Kies je voor een dynamisch energiecontract, dan profiteer je van veel meer flexibiliteit dan bij een vast contract. Dat heeft te maken met het feit dat je elk moment mag overstappen naar een ander contract indien je dat wenst. Je krijgt daarvoor dan geen boete en betaalt geen opzegvergoeding, net als bij een variabel contract.

Beter voor het milieu

Nog een reden om voor dit energiecontract te kiezen als ondernemer, is omdat het beter is voor het milieu. Het stimuleert jouw bedrijf namelijk om groene energiebronnen te gebruiken. Gebruik je bewust stroom en energie op duurzame momenten, dan kun je je ecologische voetafdruk verminderen. Als je graag de energierekening verlaagt en je steentje bijdraagt aan een beter milieu, maak je hiermee de juiste keuze. Een win-winsituatie!

Zoals je hierboven hebt gelezen, is het om meerdere reden interessant om voor een dynamisch energiecontract te kiezen. Voordat je daar een definitieve keuze in maakt, is het goed om je mogelijkheden te vergelijken. Hoeveel je betaalt voor je energie, is belangrijk voor bedrijven. Des te fijner is het als je volledig achter je keuze staat!