Tibber energie review

Rated 4.8 out of 5
4.8 van 5 sterren (op basis van 29 reviews)

Voor wie de afgelopen periode goed heeft opgelet, zal het vast niet zijn ontgaan dat er een nieuwe speler op de Nederlandse energiemarkt is toegetreden. De Scandinavische energieleverancier Tibber genaamd. Wat Tibber zo uniek maakt, is dat ze niet werken met vaste prijzen, maar met dynamische prijzen. Dit zorgt ervoor dat het energieverbruik exact kan worden afgestemd op de energieprijzen op dat moment. Dit kan eenvoudig en snel middels een app voor je mobiel waardoor je alles snel en overzichtelijk in beeld hebt.

Het ontstaan van Tibber

Tibber is een van oorsprong Noors en Zweeds bedrijf, wat al vanaf 2020 actief is bij onze oosterburen. Goed om te weten, is dat ze inmiddels ook in Nederland aardig aan de weg aan het timmeren zijn en met succes! Om je een idee te geven hoe Tibber exact werkt en wat de ervaringen zijn, hebben we een aantal zaken voor je verder uitgelicht.

De werkwijze van Tibber

Tibber werkt in tegenstelling tot wat veel andere energiemaatschappijen juist met de consument samen. Door middel van een superhandige app voor je telefoon heb je namelijk exact inzichtelijk hoe en wanneer jij het beste gebruik kunt maken van energie. Via de app kun je namelijk exact zien wat de actuele prijzen zijn, zodat je op basis hiervan juist wel of juist geen actie moet ondernemen. Zo kan het heel goed zijn, dat het het door de app wordt afgeraden om je auto op te laden tussen 20.00 en 21.00 omdat de prijs dan een stuk hoger ligt. Doordat je exact kunt inzien wat de prijzen doen, kun je op basis daarvan een planning maken en bepaalde zaken wellicht wat eerder of juist later doen.

Altijd de beste prijs

Het grote voordeel aan het gebruik van stroom via Tibber, is dat je altijd de beste prijs betaald. Tibber zorgt er namelijk voor dat je altijd stroom krijgt tegen de dan geldende inkoopprijs. Dit zorgt ervoor dat het niet alleen transparant is, maar je ook direct profiteert van een lagere prijs. Deze combinatie maakt het, dat je niet alleen perfect kunt timen wanneer je wel of geen energie vraagt vanuit het netwerk en je direct weet welke kosten ermee gemoeid gaan. Uiteraard ontkom je er niet altijd aan om ook op pieken gebruik te maken van stroom, maar het is op deze manier wel veel beter te reguleren.


Beoordeling van Energieprijzengids.nl klanten

Rated 4.8 out of 5
4.8 van 5 sterren (op basis van 29 reviews)

Kortingscode cx7hkaz4 voor €50 gratis shoptegoed voor o.a. Tibber Pulse

Rated 5 out of 5
maart 26, 2023

Wij zijn recent overgestapt naar Tibber. De overstap was zo geregeld. Ook hebben wij €50 gratis shoptegoed ontvangen. Met dit shoptegoed hebben wij gratis de Tibber Pulse laten bezorgen (adviesprijs €49,95).

Met de Tibber Pulse kun je tot op de seconde nauwkeurig zien hoeveel stroom je gebruikt, hebt gebruikt en/of teruggeleverd gedurende de dag.

Ideaal om te zien op welke momenten je kunt besparen en waardoor de stroompieken worden veroorzaakt.

Installatie van de Tibber Pulse is extreem eenvoudig.

Kortom, een echte aanrader en met het gebruik van de code cx7hkaz4 gratis te laten opsturen!

Sylvester

Tibber Fun

Rated 5 out of 5
maart 11, 2023

Super app

Lage vaste kosten 3,99€pm

Overschot kwh prijsplafond per maand gaat naar opvolgende maand

Maandelijks afrekenen geen verrassingen 👍🏻

Raijmond

gewoon bedrog niet transparant

Rated 1 out of 5
maart 1, 2023

Via Gaslichtcom overgestapt in jan 2023 op basis van dec 2022 vergelijkingen. En ja ik wist van de btw change 9>21% maar we werden gelokt met 0,45 c/kwh tarieven (dus al voor jan 2023!!). Feitelijke transfer eind jan. ..krijg een Email over het bedrag voor maart (0,45 e/kwh) maar wat is dan die van feb 2023? 0,45 e/kwh toch ? Nee, ik checkte in feb en er stond 0,68 e/kwh!

Klagen?!

(a) “we hebben NOOIT iets over feb doorgegeven”..

(b) sowieso contact is slecht..eerst via een useless chatbot…dan zogenaamd een persoon..maar dat is gewoon een “AI” programma..want toen ik het woord ‘bedrog’ liet vallen , gewoon in een zin, zonder verder opsmuk…klapte de AI de link dicht met ‘bij scheldwoorden sluiten wij de app’ .

mike vanman

Antwoord van Energieprijzengids.nl

Hi Mike, weet je zeker dat dit Tibber was? Tibber had in januari een gemiddelde stroomprijs van €0,307 en februari €0,318. Doordat dit dynamische energieprijzen zijn bij Tibber, zijn de stroomprijzen per klant allemaal gelijk (want inkoopprijs energie). Vermoed dat je een andere leverancier bedoeld in je review!

Tibber is een geweldig energiebedrijf met dynamische energieprijzen

Rated 5 out of 5
februari 21, 2023

Tibber is een geweldig energiebedrijf met dynamische energieprijzen. het is geweldig om de prijzen voor de volgende dag te kennen en het gebruik van elektriciteit naar eigen inzicht te plannen. het geeft ook een gedetailleerd overzicht van het verbruik per uur omdat ik tibberpuls van hen heb.

Nieuwe joinee-uitnodigingscode van mijn vriend heeft me geholpen om producten van tibber store te kopen om mijn huis slim te maken.

Aleema huma

Fijn dynamisch bedrijf

Rated 5 out of 5
februari 8, 2023

Fijn dynamisch energiebedrijf. Overstap ging moeiteloos. Mooie duidelijke app. Ook leuk dat je kunt sparen voor leuke gadgets.

Rik

Geef zelf een review