Tibber energie review

Rated 4.9 out of 5
4.9 van 5 sterren (op basis van 24 reviews)

Voor wie de afgelopen periode goed heeft opgelet, zal het vast niet zijn ontgaan dat er een nieuwe speler op de Nederlandse energiemarkt is toegetreden. De Scandinavische energieleverancier Tibber genaamd. Wat Tibber zo uniek maakt, is dat ze niet werken met vaste prijzen, maar met dynamische prijzen. Dit zorgt ervoor dat het energieverbruik exact kan worden afgestemd op de energieprijzen op dat moment. Dit kan eenvoudig en snel middels een app voor je mobiel waardoor je alles snel en overzichtelijk in beeld hebt.

Het ontstaan van Tibber

Tibber is een van oorsprong Noors en Zweeds bedrijf, wat al vanaf 2020 actief is bij onze oosterburen. Goed om te weten, is dat ze inmiddels ook in Nederland aardig aan de weg aan het timmeren zijn en met succes! Om je een idee te geven hoe Tibber exact werkt en wat de ervaringen zijn, hebben we een aantal zaken voor je verder uitgelicht.

De werkwijze van Tibber

Tibber werkt in tegenstelling tot wat veel andere energiemaatschappijen juist met de consument samen. Door middel van een superhandige app voor je telefoon heb je namelijk exact inzichtelijk hoe en wanneer jij het beste gebruik kunt maken van energie. Via de app kun je namelijk exact zien wat de actuele prijzen zijn, zodat je op basis hiervan juist wel of juist geen actie moet ondernemen. Zo kan het heel goed zijn, dat het het door de app wordt afgeraden om je auto op te laden tussen 20.00 en 21.00 omdat de prijs dan een stuk hoger ligt. Doordat je exact kunt inzien wat de prijzen doen, kun je op basis daarvan een planning maken en bepaalde zaken wellicht wat eerder of juist later doen.

Altijd de beste prijs

Het grote voordeel aan het gebruik van stroom via Tibber, is dat je altijd de beste prijs betaald. Tibber zorgt er namelijk voor dat je altijd stroom krijgt tegen de dan geldende inkoopprijs. Dit zorgt ervoor dat het niet alleen transparant is, maar je ook direct profiteert van een lagere prijs. Deze combinatie maakt het, dat je niet alleen perfect kunt timen wanneer je wel of geen energie vraagt vanuit het netwerk en je direct weet welke kosten ermee gemoeid gaan. Uiteraard ontkom je er niet altijd aan om ook op pieken gebruik te maken van stroom, maar het is op deze manier wel veel beter te reguleren.


Beoordeling van Energieprijzengids.nl klanten

Rated 4.9 out of 5
4.9 van 5 sterren (op basis van 24 reviews)

Blij met de lage tarieven bij Tibber

Rated 5 out of 5
januari 24, 2023

Blij met onze overstap naar Tibber. De tarieven zijn gebaseerd op vraag & aanbod van electriciteit en zelfs de laatste dagen met weinig wind en zon blijft de gemiddelde prijs onder de 35ct.

Onze kosten voor januari zitten nu rond de 27ct/kWh en s’nachts daalde de prijs regelmatig naar 15-16ct, een mooi moment om dan een wasje te starten of de auto op te laden. Al met al een goede keuze dus.

Van Dieten

Goed en goedkoop, en achteraf pas afrekenen

Rated 5 out of 5
januari 23, 2023

Tibber is bij alle vergelijkingen goedkoper Je zou denken dat alle dynamische aanbieders gelijk zou zijn, maar ook daar zit een kleine verschil in. En als extra pluspunt factureren ze achteraf de daadwerkelijke kosten.

Ze leveren alleen Stroom, Gas wordt niet aangeboden. Dit zou je dan ergens anders moeten afsluiten.

Ze hebben ook veel smartproducten in hun shop.

Jia

Helemaal tevreden met de lage tarieven bij Tibber

Rated 5 out of 5
januari 14, 2023

Naast lage tarieven, heeft Tibber hele handige app waarmee je je gebruik en uurtarieven gemakkelijk kunt volgen. In de app allerlei mogelijkheden om je gebruik slim aan te sturen. En last but not least: lage tarieven. De 40ct van het prijsplafond hebben we dit jaar nog niet aangetikt. Vannacht dipt de kWh prijs weer een aantal uur naar 16ct.

Yvonne

Goedkope energie, app met veel inzicht.

Rated 5 out of 5
januari 12, 2023

Ik ben overgestapt van Greenchoice naar Tibber. Bij Greenchoice zijn de tarieven in januari 2023 voor mij € 0,87 (normaal tarief) en € 0,71 (daltarief). Vandaag was het gemiddelde tarief bij Tibber € 0,26. (ik zit ver boven het energieplafond).

Via de app kan ik mijn elektrische auto (of laadpaal) koppelen zodat mijn auto oplaad op het meest gunstige tijdstip. Dat scheelt per keer opladen al ruim € 15.

Als je wilt hebben ze ook een apparaat wat iedere paar seconden het stroomverbruik meet in je huis (Pulse). Dit is ook te koppelen aan een slim huis met Home Assistant, Homey en vele anderen.

Kortom, ik ben er blij mee. De vaste kosten zijn maar € 4, en je zit niet vast, je mag opzeggen wanneer je wilt.

Je hebt wel een slimme meter nodig.

De stroom van Tibber is ook nog eens groen.

Raymond

Helemaal tevreden met de lage tarieven bij Tibber

Rated 5 out of 5
januari 12, 2023

Tibber levert een ontzettend handige app waarmee je je gebruik en uurtarieven gemakkelijk kunt volgen. In de app allerlei mogelijkheden om je gebruik slim aan te sturen. En last but not least: lage tarieven. De 40ct van het prijsplafond hebben we dit jaar nog niet aangetikt. Vannacht dipt de kWh prijs weer een aantal uur naar 16ct.

E. Bricks

Geef zelf een review