Tibber energie review

Rated 4.8 out of 5
4.8 van 5 sterren (op basis van 33 reviews)
Uitstekend91%
Heel goed6%
Gemiddeld0%
Slecht0%
Verschrikkelijk3%

⚡️ Bekijk nu jouw aanbod van Tibber! ⚡️

Voor wie de afgelopen periode goed heeft opgelet, zal het vast niet zijn ontgaan dat er een nieuwe speler op de Nederlandse energiemarkt is toegetreden. De Scandinavische energieleverancier Tibber genaamd. Wat Tibber zo uniek maakt, is dat ze niet werken met vaste prijzen, maar met dynamische prijzen. Dit zorgt ervoor dat het energieverbruik exact kan worden afgestemd op de energieprijzen op dat moment. Dit kan eenvoudig en snel middels een app voor je mobiel waardoor je alles snel en overzichtelijk in beeld hebt.

Het ontstaan van Tibber

Tibber is een van oorsprong Noors en Zweeds bedrijf, wat al vanaf 2020 actief is bij onze oosterburen. Goed om te weten, is dat ze inmiddels ook in Nederland aardig aan de weg aan het timmeren zijn en met succes! Om je een idee te geven hoe Tibber exact werkt en wat de ervaringen zijn, hebben we een aantal zaken voor je verder uitgelicht.

De werkwijze van Tibber

Tibber werkt in tegenstelling tot wat veel andere energiemaatschappijen juist met de consument samen. Door middel van een superhandige app voor je telefoon heb je namelijk exact inzichtelijk hoe en wanneer jij het beste gebruik kunt maken van energie. Via de app kun je namelijk exact zien wat de actuele prijzen zijn, zodat je op basis hiervan juist wel of juist geen actie moet ondernemen. Zo kan het heel goed zijn, dat het het door de app wordt afgeraden om je auto op te laden tussen 20.00 en 21.00 omdat de prijs dan een stuk hoger ligt. Doordat je exact kunt inzien wat de prijzen doen, kun je op basis daarvan een planning maken en bepaalde zaken wellicht wat eerder of juist later doen.

Altijd de beste prijs

Het grote voordeel aan het gebruik van stroom via Tibber, is dat je altijd de beste prijs betaald. Tibber zorgt er namelijk voor dat je altijd stroom krijgt tegen de dan geldende inkoopprijs. Dit zorgt ervoor dat het niet alleen transparant is, maar je ook direct profiteert van een lagere prijs. Deze combinatie maakt het, dat je niet alleen perfect kunt timen wanneer je wel of geen energie vraagt vanuit het netwerk en je direct weet welke kosten ermee gemoeid gaan. Uiteraard ontkom je er niet altijd aan om ook op pieken gebruik te maken van stroom, maar het is op deze manier wel veel beter te reguleren.

⚡️ Bekijk nu jouw aanbod van Tibber! ⚡️

Beoordeling van Energieprijzengids.nl klanten

Rated 4.8 out of 5
4.8 van 5 sterren (op basis van 33 reviews)

Tibber is een money saver!

Rated 5 out of 5
september 21, 2023

Ben sinds 01 Januari lid van Tibber en het begin echt een sport te worden om electriciteit te gebruiken als de prijs het laagst is. De tibber app is perfect en geeft real time inzicht in de prijs mbv de Pulse. Ik raad echt iedereen aan om van de vaste prijs energieleverancier af te stappen. Het verschil steken de energiereuzen namelijk in hun eigen zak!

Als je een energiecontract afsluit bij Tibber, gebruik dan mijn code kdvvgwt4. Ontvangen we allebei 50 € tegoed

Eric

Zeer tevreden

Rated 5 out of 5
mei 11, 2023

Sinds drie maanden zijn we klant. We dachten dat we de enige waren maar zagen laatst op het nieuws dat heel veel mensen overstappen naar een dynamisch contract. Wanneer je de website van Tibber leest, is het eigenlijk ook een no-brainer. Natuurlijk bestaat het risico dat het tarief ineens explodeert (maar dan krijg je direct meldingen in de app en kun je je gebruik hier op aanpassen). Daarnaast geldt natuurlijk als gigantisch grote voordeel dat de (dynamische) prijs ook weer gewoon daalt. Dat doet het bij de grote energiereuzen niet. Daar betaal je nu nog steeds de hoofdprijs. Dus ofwel je gehele contract de hoofdprijs, of slechts enkele weken in een jaar. Zoals geschreven: no-brainer…

Nu met de app van Tibber zie je ook duidelijk dat de prijs (hoewel nog steeds wel hoger dan 1 á 2 jaar geleden) al behoorlijk gezakt is. Ter vergelijk: in de afgelopen drie weken hebben we nog nooit het prijsplafond (€ 0,40 per KWh) betaald. Het gemiddelde over de afgelopen drie weken ligt ongeveer op € 0,30 per KWh. Dit geeft al wel aan dat de prijzen van de grote energiereuzen ( gemiddeld € 1,0 per KWh) rekening houden met een behoorlijke marge. Ik geloof dan ook niet dat de mensen die nu kiezen voor een dynamisch contract ooit weer een “vast” contract nemen. Je zou ook wel gek zijn…

Wat ik ook heel tof vindt, is dat Tibber je echt helpt met minder energie verbruiken (want minder energie is natuurlijk sowieso goedkoper) én je écht motiveren om je gebruik iets aan te passen qua tijd. Het scheelt echt om bijvoorbeeld voor de piek te verwarmen óf ’s nachts of ’s middags te wassen. Door goed inzicht te krijgen in de tarieven (elke dag om 13:00 uur zie je de tarieven van de dag er op) kun je zelf rekening houden met de dynamische prijs.

Voordeel van Tibber:

– Elke uur een andere KWh prijs;

– Goed inzicht in je verbruik’;

– Slimme gadgets (zoals alleen laden bij een lage KWh prijs);

– Maandelijks besparen t.o.v. grote energiereuzen.

Wij zijn dus helemaal om en geloven in Tibber.

Jeroen

Lees dit voordat je overstapt!

Rated 5 out of 5
mei 2, 2023

Lees dit voordat je overstapt!

Nu ben je met dynamische energieprijzen goedkoper uit dan met vaste of variabele prijzen. Omdat je per uur de stroomprijs kunt zien, kun je stroom gebruiken wanneer het goedkoop is. Het verschil is vaak 20-30%!

Als je overstapt naar Tibber, gebruik dan de code: ewizp41k om 50,- shoptegoed te krijgen bij Tibber:

Tibber een fijne app waarmee je je gebruik en uurtarieven gemakkelijk kunt volgen. Ook deze maand was het gemiddelde tarief lager dan het prijsplafond

Door het prijsplafond kun je dynamische tarieven uitproberen. Bevalt het niet, dan stap je over je kunt elke dag opzeggen.

Thomas van den Horst

Transparant en Goedoop

Rated 5 out of 5
april 1, 2023

Tibber geeft handig inzicht in je verbruik en hanteert transparante dynamische tarieven. Bijkomend voordeel is dat het verbruik achteraf in rekening gebracht wordt.

Join the club!

Karel

Tibber Pulse

Rated 5 out of 5
maart 26, 2023

Wij zijn recent overgestapt naar Tibber. De overstap was zo geregeld. Ook hebben wij €50 gratis shoptegoed ontvangen. Met dit shoptegoed hebben wij gratis de Tibber Pulse laten bezorgen (adviesprijs €49,95).

Met de Tibber Pulse kun je tot op de seconde nauwkeurig zien hoeveel stroom je gebruikt, hebt gebruikt en/of teruggeleverd gedurende de dag.

Ideaal om te zien op welke momenten je kunt besparen en waardoor de stroompieken worden veroorzaakt.

Installatie van de Tibber Pulse is extreem eenvoudig.

Kortom, een echte aanrader!

Sylvester

Geef zelf een review