Tibber energie review

Rated 4,8 out of 5
4,8 van 5 sterren (op basis van 39 reviews)
Uitstekend90%
Heel goed8%
Gemiddeld0%
Slecht0%
Verschrikkelijk2%

⚡️ Bekijk nu jouw aanbod van Tibber! ⚡️

Voor wie de afgelopen periode goed heeft opgelet, zal het vast niet zijn ontgaan dat er een nieuwe speler op de Nederlandse energiemarkt is toegetreden. De Scandinavische energieleverancier Tibber genaamd. Wat Tibber zo uniek maakt, is dat ze niet werken met vaste prijzen, maar met dynamische prijzen. Dit zorgt ervoor dat het energieverbruik exact kan worden afgestemd op de energieprijzen op dat moment. Dit kan eenvoudig en snel middels een app voor je mobiel waardoor je alles snel en overzichtelijk in beeld hebt.

Het ontstaan van Tibber

Tibber is een van oorsprong Noors en Zweeds bedrijf, wat al vanaf 2020 actief is bij onze oosterburen. Goed om te weten, is dat ze inmiddels ook in Nederland aardig aan de weg aan het timmeren zijn en met succes! Om je een idee te geven hoe Tibber exact werkt en wat de ervaringen zijn, hebben we een aantal zaken voor je verder uitgelicht.

De werkwijze van Tibber

Tibber werkt in tegenstelling tot wat veel andere energiemaatschappijen juist met de consument samen. Door middel van een superhandige app voor je telefoon heb je namelijk exact inzichtelijk hoe en wanneer jij het beste gebruik kunt maken van energie. Via de app kun je namelijk exact zien wat de actuele prijzen zijn, zodat je op basis hiervan juist wel of juist geen actie moet ondernemen. Zo kan het heel goed zijn, dat het het door de app wordt afgeraden om je auto op te laden tussen 20.00 en 21.00 omdat de prijs dan een stuk hoger ligt. Doordat je exact kunt inzien wat de prijzen doen, kun je op basis daarvan een planning maken en bepaalde zaken wellicht wat eerder of juist later doen.

Altijd de beste prijs

Het grote voordeel aan het gebruik van stroom via Tibber, is dat je altijd de beste prijs betaald. Tibber zorgt er namelijk voor dat je altijd stroom krijgt tegen de dan geldende inkoopprijs. Dit zorgt ervoor dat het niet alleen transparant is, maar je ook direct profiteert van een lagere prijs. Deze combinatie maakt het, dat je niet alleen perfect kunt timen wanneer je wel of geen energie vraagt vanuit het netwerk en je direct weet welke kosten ermee gemoeid gaan. Uiteraard ontkom je er niet altijd aan om ook op pieken gebruik te maken van stroom, maar het is op deze manier wel veel beter te reguleren.

⚡️ Bekijk nu jouw aanbod van Tibber! ⚡️

Beoordeling van Energieprijzengids.nl klanten

Rated 4,8 out of 5
4,8 van 5 sterren (op basis van 39 reviews)

Eerlijk vergelijk tussen Tibber en een vast contract: Mijn besparing in 2023!

Rated 5,0 out of 5
februari 24, 2024

Ik ben nu meer dan een jaar bij Tibber en heb nauwkeurig bijgehouden wat ik per maand verbruik en produceer (ik heb ook zonnepanelen). Omdat salderen met een dynamisch contract iets anders werkt (je krijgt een iets lagere prijs terug voor terug levering dan dat je het inkoopt) wilde ik weten of een dynamisch contract nu echt goedkoper was. Hier is mijn data!

Over heel 2023 :

1. Jaarverbruik 5970 kWh, waarvan in 4813kWh ingekocht heb bij Tibber en 1157kWh direct verbruikt van de zonnepanelen

2. De 4813 kWh ingekocht bij Tibber koste mij 0.294 Euro/kWh. Totaal: 1415 Euro incl BTW

3. De 3641 kWh teruggeleverd aan Tibber heeft Tibber van mij gekocht voor een prijs van 0.263 Euro/kWh. Totaal 956.19 Euro incl BTW

Tussen conclusie: vergeleken met een variabel of vast tarief heb ik dus 3641×0.031 = 112.89 euro meer betaald door het verschil in prijs tussen inkoop en teruglevering van elektriciteit. Daar komen nog de jaarlijkse vaste kosten voor de app bij van Tibber : 48 euro.

Dus in eerst instantie kost een dynamisch contract 160.89 euro (112.89+48) meer dan een variabel of vast contract, puur door de intrinsieke karakteristieken van een dynamisch contract.

Echter de gemiddelde elektriciteitsprijs in 2023 was 0.43 euro/kWh. Door het prijsplafond was deze 0.40 euro/kWh. Dit betekent dat per ingekochte kWh ik in 2023 10.6ct goedkoper uit was bij Tibber.

1: Had ik geen zonnepanelen gehad dan was dat een jaarbesparing van 632 Euro!!! (5970×0.106)

2: Met zonnepanelen, met een prijs van 0.40kWh voor inkoop en teruglevering zou ik 468 Euro hebben moeten bijbetalen. Mijn jaarrekening is echter 281.41 euro incl de vaste kosten van 142.58 euro. Een besparing van 187 Euro op jaarbasis

Wil je overstappen naar Tibber? Gebruik dan deze code op bij Tibber een nieuw contract af te sluiten: vwqbvu6m. Daar hebben we allebei vijftig euro voordeel van en jij kunt voor dat geld de Tibber Pulse aanschaffen die real time je energieverbruik meet! Superhandig!

Conclusie:

1: Dynamische contracten zijn echt gunstiger

2: Naarmate je elektriciteit verbruik omhoog gaat wordt het gunstiger om naar een dynamisch tarief over te stappen

3: Zelfs met zonnepanelen is er een voordeel maar kleiner dan zonder zonnepanelen

Eric

Overgestapt!

Rated 5,0 out of 5
januari 16, 2024

Dit jaar zijn we overgestapt naar Tibber. We zijn ontzettend tevreden dat de overstap probleemloos is verlopen. We zitten momenteel op een beduidend lager kWh tarief dan de concurrenten van Tibber. Vooral de mogelijkheid je elektrische auto te kunnen koppelen vind ik erg fijn. Het zorgt ervoor dat de auto in de nacht op de meest voordelige momenten wordt geladen. Dit scheelt behoorlijk in de kosten per laadbeurt.

De Tibber app is erg overzichtelijk met de mogelijkheid tot het koppeling van diverse slimme apparaten en systemen. Inmiddels is het zelfs mogelijk de zonnepanelen automatisch uit te laten schakelen indien de kWh prijs negatief wordt.

Ik heb bij het aanmelden een referentiecode gebruikt vanuit andere reviewers. Zo helpen we elkaar en krijgen we beide een mooi tegoed (€50,-) om te besteden in de Tibber shop.

Wil je ook besparen? Mijn referentiecode is: mi19n88m

Je krijgt de mogelijkheid deze in te voeren bij het afsluiten van een nieuw contract. Bedankt!

Michael Vlaming

Al een jaar tevreden klant bij Tibber

Rated 4,0 out of 5
november 15, 2023

Overzichtelijke app met verbruik en kosten. De geschatte kosten tijdens de lopende maand, wijken echter wel af van uiteindelijk factuur. Maar die is tot nu toe altijd lager. Gebruik code romxriwm bij registratie voor €100 tegoed in Tibber Store.

Verder prima app en ervaring, aanrader.

Gerard Pol

Al meer dan een jaar bij Tibber lagere prijzen dan vaste contract leveranciers.

Rated 5,0 out of 5
november 6, 2023

Een abonnementsmodel zonder risico opslag. Al meer dan een jaar heb ik significant lagere prijzen dan vaste contract leveranciers als Eneco, Vattenfall, Essent etc.

Via Tibber-app bewuster met je energie omgaan en je apparatuur aansturen op goedkoopste moment van de dag met een slimme thermostaat en Tibber API integratie.

Ik nodig mijn vrienden uit om kortingscode jp23c5ie te gebruiken bij aanmelding voor 20 november, voor €100 korting in de Tibber store.

Polly

Erg tevreden, veel bespaard en leuk welkomskadootje

Rated 5,0 out of 5
november 6, 2023

De beste keuze van 2023, overstappen naar Tibber. Mooie app, smart functies, transparant bedrijf en als belangrijkste: fijne tarieven. Gebruik bij het aanmelden de code wu95d86x en je start al met 50 euro (tijdelijk zelfs 100 euro) tegoed in de Tibber store om je app functies nog beter te gebruiken. Moet gek lopen als ik nog terug ga naar een vast contract.

Bas

Geef zelf een review