Tibber of ANWB Energie?

Wanneer we het hebben over twee relatief jonge spelers op de energiemarkt, dan hebben we het over Tibber en ook ANWB energie. Waar de ANWB natuurlijk inmiddels behoort tot cultureel erfgoed als het gaat om de wegenwacht, is dit voor de energietak dus nog niet het geval. Het is daarom dus ook zeker de moeite waard om deze beide energieleverancier eens kritisch ten opzichte van elkaar te vergelijken. Wat je namelijk ziet, is dat ze op verschillende vlakken zeker niet voor elkaar onderdoen. Echter is er wel één belangrijk verschil, die uiteindelijk de doorslag zou kunnen geven voor het maken van je daadwerkelijke keuze. Welke keuze het beste is, is natuurlijk volledig aan jezelf. Wat wij voor je doen, is ze beide bespreken, zodat je op basis van de genoemde feiten een keuze kunt maken welke aanbieder het beste bij je past.

Tibber

Tibber is een bedrijf dat zich richt op de levering van duurzame energie en slimme energieoplossingen voor huishoudens. Het bedrijf biedt onder andere groene stroom en gas aan en heeft verschillende producten en diensten beschikbaar om huishoudens te helpen hun energieverbruik te verminderen en te beheren. Met Tibber kunnen huishoudens bijvoorbeeld hun energieverbruik in realtime monitoren, hun energieverbruik vergelijken met dat van andere huishoudens en hun verbruik aanpassen om geld te besparen. Het bedrijf biedt ook een app aan waarmee huishoudens hun verbruik kunnen bekijken en beheren en waarmee ze toegang hebben tot verschillende energiebesparende tips en tools. Daarnaast biedt Tibber ook slimme thermostaten en andere slimme huishoudelijke apparaten aan om huishoudens te helpen hun energieverbruik te verminderen. Deze producten kunnen bijvoorbeeld automatisch het energieverbruik aanpassen op basis van het gebruikspatroon van het huishouden en de weersomstandigheden.

ANWB energie

ANWB Energie is een dochteronderneming van de ANWB, een Nederlandse vereniging voor verkeer en vrije tijd. ANWB Energie is opgericht in 2018 en richt zich op het aanbieden van duurzame energie en slimme energieoplossingen voor huishoudens in Nederland. ANWB Energie biedt onder andere groene stroom en gas aan, waarbij het bedrijf samenwerkt met verschillende groene energieleveranciers om de producten te leveren. Het bedrijf heeft ook verschillende producten en diensten beschikbaar om huishoudens te helpen hun energieverbruik te verminderen en te beheren, zoals slimme thermostaten en een app waarmee huishoudens hun verbruik kunnen bekijken en beheren. Zoals je kunt zien hebben beide partijen flink wat overlap. Welke keuze je uiteindelijk maakt, die is volledig aan jezelf. Ben je wat meer van de technische snufjes, dan is Tibber bijvoorbeeld een goede keuze.

⚡️ Overweeg je ANWB Energie? Bekijk dan vooral ook het aanbod van Frank Energie!