Energieprijzen vergelijken

De energieprijzen gaan door het dak! Grote kans dat je ook op zoek bent naar een betere prijs. Momenteel zijn er nog weer energiebedrijven die een vast energiecontract aanbieden. Daarom hebben we nu een overzicht gemaakt van de beste aanbieders met de laagste prijs!

Top aanbieders met de laagste prijs!

⚡️ Budget Energie

Budget Energie de laagste prijs in de markt voor energie en gas die zelfs onder het prijsplafond zit en een vast contract van 1 jaar!

⚡️ Een vast contract betekent bij Budget Energie dat de prijzen voor een jaar vast zijn, zodat je een heel jaar zekerheid hebt.

⚡️ Lees de volledige Budget Energie Review van ons!


⚡️ Vattenfall

Vattenfall is de grootste energieleverancier van Nederland en heeft nu een vast contract van 1 jaar!

⚡️ Bij Vattenfall krijg je ieder jaar dat je klant blijft extra korting!

⚡️ Lees de volledige Vattenfall Reviewvan ons!


⚡️ Engie

Engie staat bekend om zijn hoge klantwaardering van >8.2! Met prijzen die onder het prijsplafond ongeveer liggen, is het daarnaast ook een goedkope aanbieder!

⚡️ Bij Engie krijg je een vast contract voor 1 jaar met ook nog eens een cashback bonus voor nieuwe klanten!

⚡️ Lees de volledige Engie Review van ons!

Energieaanbieders vergelijken

Vergelijk aan de hand van je verbruik.

Het vergelijken van energiebedrijven begint met weten welk energieproduct het beste bij je past. Er zijn veel energiebedrijven met elk hun eigen uitgangspunten. Je kunt je voorstellen dat dit ook een aanzienlijk verschil in de prijs kan maken. Maar het is niet het enige, het soort contract en energieproduct maken ook verschil. De verschillende energiebedrijven, tarieven en producten maken dus een groot verschil. Maak dus een goed vergelijk en kijk of er nog andere aanbiedingen van energie mogelijk zijn.

Op de meeste websites kun je energiebedrijven en producten vergelijken aan de hand van een standaard verbruik. Daardoor krijg je doorgaans een aantrekkelijk maandbedrag te zien. Maar weet ook dat dit maandbedrag niet gebaseerd op jouw werkelijke verbruik. Zorg bij het vergelijken dus altijd dat je jouw werkelijk energie- en gasverbruik kan invullen in de vergelijking.

Maar denk ook aan wat je het komende jaar te wachten staat. Er kan binnen een gezin van alles veranderen waardoor je misschien ook meer energie verbruikt. Je kunt je voorstellen dat hier rekening mee houden bij het vergelijken een goede keuze is. Zo kom je niet voor verrassingen te staan en hoef je aan het einde van de rit bij te betalen bij de eindafrekening. Dat komt in de meeste gevallen minder goed uit dan als je maandelijks een hogere voorschot betaald. Het is altijd goed om als je twijfels hebt contact op te nemen met een energiebedrijf over de hoogte.

Bekijk verschillende soorten energie.

Er zijn verschillende energieproducten op de markt. Je hebt bijvoorbeeld de keuze om voor groene (duurzaam opgewekte) energie te kiezen. Maar ook grijze stroom is nog altijd mogelijk. Hoewel het niet altijd voordeliger is. In sommige gevallen is groene energie zelfs een goedkoper alternatief.
Het voordeel van groene energie is dat je er doorgaans subsidie krijgt op de energielevering die je dan kiest. Deze subsidie is veelal in de prijs verwerkt en hoef je niet zelf aan te vragen bij de rijksoverheid.
Daarnaast is het zo dat groene energie ook van Nederlandse bodem kan komen. Je hebt hierin dus ook een keuze te maken. Wil je groene energie dat ook van het buitenland kan komen of echt van Nederlandse bodem.

De keuze die je maakt heeft dus niet alleen invloed op de prijs die je betaald maar ook de duurzaamheid van een product. Een bewuste keuze dus, zowel voor je eigen portemonnee als voor het klimaat. Maak jij ook een bewuste keuze voor de beste energie.

Kies voor een vast energiecontract.

Voor de meeste gezinnen is een vast energiecontract de meest voordelige keuze om geld te besparen in deze tijd. Maar je zit er wel enkele jaren aan vast, dus ook als de energietarieven naar beneden gaan. Het is dus heel belangrijk dat je goed let op de looptijd van het contract.
Het is dus niet verstandig om voor 2 jaar of langer een energieprijs af te spreken met een energiebedrijf in deze tijd. Hoe aantrekkelijke het ook lijkt, de kans dat je meer zal betalen dan nodig is groot. Ga je wel een langdurig contract met je energieleverancier aan? Bedenk dan onder welke voorwaarden je dit doet. Laat je goed informeren!
Er zijn energiecontracten die je tussentijds (als de energiekosten dalen) kan herzien. Bij deze contracten moet je wel klant blijven maar krijg je enkele keren de mogelijkheid om het contract te vernieuwen (zonder nieuwe verlening van de looptijd uiteraard). Zeker wanneer de prijzen dalen is dit bijzonder fijn en bespaar je veel geld!

Vergelijk op verschillende websites.

Op internet zijn veel aanbieders te vinden waar je energieprijzen en aanbieders met hun producten kan vergelijken. Het is goed om te vergelijken op meerdere websites of voor verschillende producten. De prijzen voor energie verschillen op dit moment per dag. Dus ook vergelijken op verschillende momenten kan verschillen.
Soms maakt het ook verschil als je op de website van de aanbieder zelf ook nog een vergelijk maak. Veel energieaanbieders hebben ook eigen aanbiedingen en voordelen waar je voor kunt kiezen. Een goed vergelijk op verschillende manieren en momenten is dus echt wel een aanrader als je daadwerkelijk wil besparen.
Tot slot kun je energieprijzen en aanbieders ook laten vergelijken. Een bureau dat alle vergelijken maakt gaat voor je aan de slag. Let er echter wel op, er zal ook commissie in de aanbieding die je maakt zitten. De energieprijs die je hebt is dus geen schone prijs.

Kijk ook naar kleine energiebedrijven.

Op veel vergelijkingswebsites zijn vooral grotere partijen actief die je een aanbod zullen doen. Vaak is dit zonde omdat ook kleinere bedrijven leuke deals hebben die zorgen voor de nodige besparing en verlaging van energiekosten. Daarbij willen kleinere energiebedrijven vaak nieuwe klanten werven door scherpe tarieven te bieden!
Uit ervaring is kan het ook goed zijn om eens telefonisch contact met aanbieders te hebben. Ze kijken graag naar mogelijkheden om je een persoonlijk voorstel te doen. Waarbij je korting krijgt op de levering van energie. Deze korting wordt vrijwel altijd aan het einde van de looptijd verrekend. Staar je echter niet blind op mooie voordelen of cadeaus die aangeboden worden!
De keuze voor een aanbieder is vaak niet eenvoudig. Grotere bedrijven kunnen je mogelijk meer bieden als het om korting gaat, maar kleine hebben juist nieuwe klanten nodig om te groeien. Dit weerspiegelt maar weer het belang van een goed vergelijk maken.

Conclusie.

Besparen op energie door kiezen voor een goedkoper abonnement is helemaal niet makkelijk. De meeste aanbieders hanteren standaard vergelijkingen, niet aan de hand van je werkelijke verbruik of veranderingen die er zijn. Bekijk dus vooral zelf hoe het vergelijk eruit ziet aan de hand van werkelijke verbruik en tarieven.
Stap niet zomaar over naar een andere energie aanbieder, soms kan het lonen om ook je eigen energieaanbieder om een nieuwe deal te vragen. Dat kan soms de perfecte prijs en productcombinatie opleveren waardoor je flink kunt gaan besparen op de tarieven van energie.
Tot slot is overstappen de eerste 14 dagen altijd vrijblijvend. Maak je een overstap naar een ander energiebedrijf? Dan heb je altijd bedenktijd.